Resor till Georgioupolis

Georgioupolis är en liten mysig stad som ligger endast 35 km från Chania och 20 km från Rethymnon . Här kan du vandra längs den milslånga strander och känna en underbar atmosfär.

Georgioupolis är en liten mysig stad som ligger endast 35 km från Chania och 20 km från Rethymnon.

Här kan du vandra längs den milslånga strander och känna en underbar atmosfär. Det är långgrunt och stranden är bred, vilket gör den till en av de mest barnvänliga på Kreta. På stranden kan du hyra stolar och parasoll.

Staden är så liten att det är gångavstånd till allt. Nöjeslivet i Georgioupolis är begränsad till ett fåtal restauranger, barer, kaféer och tavernor. Vill du ha högre puls och nattliv då är det enklast att resa till Chania eller Rethymnon med buss eller taxi. Dessutom är det lätt att hyra en bil, motorcykel eller cykel om du vill utforska omgivningarna.

Georgioupolis är ett före detta fiskeläge omkring 40 kilometer öster om Chania på Kretas populära nordkust. Än idag ligger det små fiskebåtar och guppar vid hamnen en bit upp i floden Almyros som har sin mynning här vid Georgioupolis. Fiskebåtarna och de höga eukalyptusträden bidrar till att ge staden sin mysiga stämning. I dag är det emellertid först och främst stranden som är huvudattraktionen i den lilla staden. Stranden som sträcker sig cirka 10 kilometer i östlig riktning mot Rethymnon är en av öns längsta sandstränder. På norra sidan av flodmynningen ligger även den lilla idylliska stranden Kalivaki.

Strand och tavernor

På den långa Blå Flagg stranden är det även under högsäsong lätt att hitta en plats att slå sig ner på för att njuta av den varma medelhavssolen och det azurblåa havet. Särskilt om du rör dig lite österut bort från staden så blir det glesare mellan liggstolarna och parasollerna. Det är som regel massor av liv och rörelse uppe kring stadens torg Platia i centrum av staden. Särskilt på kvällarna är det mycket stämningsfullt vid torget där livet njuts på de talrika tavernorna både på torget och i sidogatorna. Det finns även flera Supermarkets i staden där du kan köpa de flesta förnödenheterna till din semester, inklusive nybakat bröd. Det finns emellertid även ett bra bageri i stan liksom det ofta kommer lokala fruktodlare och säljer sina varor.

Georgioupolis är på grund av sin tillbakalutade atmosfär och den inbjudande stranden känt som ett familjevänligt resmål. Staden och stranden har ju också allt ni kan tänkas behöva under en avkopplande semester. Observera att det på blåsiga dagar kan förekomma en del havsströmmar. Det finns livräddare på de mest populära sektionerna av stranden som hissar flagg som visar när det är säkert att bada.

Är det lite väl mycket vind ute vid kusten någon dag kan ni eventuellt köra en tur in i landet till den närliggande Kourna Lake. Denna sjö som är Kretas största ligger vackert mellan bergen omkring 10 minuters körning från Georgioupolis. Här kan ni både ta ett dopp i det lugna vattnet och hyra vattencyklar för att ta er runt på sjön och kanske se någon av de sköldpaddor som sägs bo här.

Utflykter

Bortsett från det lilla Agios Nikolaos kapellet så finns det inte många egentliga sevärdheter i själva Georgioupolis. De flesta som reser hit lockas av stranden och stadens fridfulla atmosfär vilket skapar optimala förutsättningar för en avkopplande semester oavsett om du reser hit med barn eller ej.

Eftersom huvudvägen mellan Chania och Rethymno inte passerar långt från staden har du fina möjligheter att även använda Georgioupolis som utgångspunkt för utflykter med buss eller hyrbil till andra platser på Kreta. Utflyktsmålen kan inkludera de två nämnda och intressanta städerna men även många andra av Kretas sevärdheter. Det kan till exempel varmt rekommenderas att köra den lite längre turen österut till Heraklion för att uppleva huvudstadens charmerande gamla stadsdel. Från Heraklion är det sedan som gjort för att fortsätta till det närliggande Knossos, en av öns mest kända sevärdheter.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Georgioupolis

Populära hotell i Georgioupolis

Grekland, Kreta, Georgioupolis
  • Närmaste flygplats: 50 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kreta, Georgioupolis
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 60 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Georgioupolis
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)