Resor till Amoudara

Detta lilla turistmål är byggt runt byn Amoudara. Hela kusten cirka nio kilometer väster från Heraklion är en enda lång sandstrand.

Hela kusten cirka nio kilometer väster från Heraklion är en enda lång sandstrand.

Du kan verkligen njuta av lata dagar tillsammans med stora och små i familjen. Vill du ha en ledig dag från strandlivet, är det lätt att promenera in till stad. Dessutom kan det vara trevligt att hyra en bil för en utflykt runt ön där du kan njuta av den vackra naturen och besöka historiska platser.

Semester orten Amoudara, ligger vid en vacker, långs sandstrand direkt väster om Kretas huvudstad och största stad, Heraklion, på öns norra kust. Amoudara är därför det perfekta resmålen, om du vill kombinera det avslappnande strandlivet med storstadens alla erbjudanden. Det tar dig bara en kort taxi- eller busstur för att komma in till huvudstaden, om du vill utforska alla dess butiker, trevliga caféer eller eventuellt besöka det berömda akreologiska museet.

Badsemester med stadsbesök

Amoudara kan nästan betraktas som en förort till Heraklion, och den breda sandstranden är också ett populärt utflytksmål för stadens egna invånare, när de önskar lämna de varma gatorna och det tempofyllda stadslivet för en stund. På den kilometerlånga och breda sandstranden har du naturligtvis optimala förutsättningar för att njuta av medelhavssolen, bada och bara slappna av. Det finns också rik möjlighet att testa på olika former av vattensport, om du vill ha lite mer action.

Du behöver inte lämna Amoudara för att stilla hungern eller shoppingsuget. Både nere längs stranden och uppe på huvudgatan hittar du ett bra urval restauranger, tavernor, barer och butiker. Kan du slita dig loss från den attraktiva stranden i Amoudara, kan vi ändå rekommendera att du besöker huvudstaden en eller två dagar under semestern, för att strosa runt på de pittoreska gatorna som är full av liv. Här är det lätt att hitta en fin souvenir.

Det är enkelt att resa till Amoudara, då den internationella flygplatsen vid Heraklion ligger nära. Placeringen centralt på Kretas norra kust innebär också, att du har en bra utgångspunkt för att utforska resten av ön. Framförallt om du hyr en bil eftersom du du kan utforska vacker natur, historiska sevärdheter och trevliga städer helt i ditt eget tempo.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Amoudara

Populära hotell i Amoudara

Grekland, Kreta, Amoudara
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Amoudara
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Grekland, Kreta, Amoudara
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)