Resor till Antwerpen

Med drygt en halv miljon invånare, är Antwerpen Belgiens näst största stad. Staden är också landets viktigaste handelscenter tack vare dess hamn som varit Europas viktigaste genom flera hundra år. Från Antwerpen, som ligger i Flandern i norra Belgien, finns också goda förbindelser vidare in i centrala Europa, både via vägar och kanaler. Tack vare detta har staden också i generationer varit känd för sin handel med diamanter.

Antwerpen är också känt för sitt rika, flamländska kulturliv, som har djupa historiska rötter. Här kan du fördjupa dig i flera spännande museer och gallerier och några av de festivaler och event som staden också står värd för. Det är dock också ett nöje att endast promenera runt i stadens mycket stämningsfulla centrum där du hittar en charmig mix av medeltida byggnader och nya arkitektoniska byggnader.

Stämningen kan du också suga åt dig medan du sitter på en av stadens alla caféer eller går på upptäcktsfärd i det trevliga utbudet butiker. Det är en härlig stad att ta sig runt i som fotgängare, både för att du här hittar bilfria gator och torg, men också för att det historiska centret är så pass kompakt att de flesta sevärdheter och attraktioner ligger nära varandra.

Perfekt till en shoppingtur

Precis som Berlin, har Antwerpen de senaste åren blivit känd som en trendig stad som lockar både konstnärer och unga. Det har gett staden ett dynamiskt restaurang- och affärsliv - även om traditionen att vara modemedveten har funnits länge här. Om du är intresserad av kläder och design, har du kanske hört om Antwerpen Six. Det var en grupp talangfulla kläddesigners som på 1980-talet satte Antwerpen på världskartan med sina vackra kollektioner. Idag har staden en välrenommerad modeskola och urvalet designbutiker är stort.

Bokar du en billig resa till Antwerpen för att shoppa, kommer du utan tvekan spendera en del tid på Meir. Det är en av de mer kända shoppinggatorna i Belgien, där vackra rokokobyggnader från 1700- och 1800-talen huserar stora europeiska butikskedjor. Det finns också flera intressanta småbutiker i den historiska stadskärnan, vilka inkluderar både spännande vintagebutiker och antikvariat där du helt säkert kommer att kunna göra fynd.

Pommes, öl och choklad

Det är inte bara bra shopping som Antwerpen är känd för. Du kan också se fram emot stadens kulinariska utbud. Det finns en uppsjö trevliga caféer på kullerstensgatorna, och lika många pubar där du kan prova några av de lokala ölsorterna.

Du kan inte heller åka till Antwerpen utan att smaka på de läckra pommes frites, som är en integrerad del av Belgiens kulturarv. Traditionellt säljs de i en papperstratt med sås på toppen. Antwerpen har till och med ett Pommes Frites-Museum på Groenplaats. Och på tal om mat-museum, ska du inte heller missa att besöka Belgiens största chokladmuseum, Chocolate Nation i centrum av Antwerpen.

Michelinguiden har ett gott öga till Antwerpen. Cirka ett dussin av stadens restauranger kan nämligen stoltsera med en eller två av de eftertraktade stjärnorna. 

Så reser du till Antwerpen från Sverige

Det snabbaste sättet att nå Antwerpen från Sverige är att flyga. Du kan boka en flygresa från någon av de större svenska och danska flygplatserna till Antwerpens internationella flygplats (Antwerp International Airport). Flygresan tar vanligtvis ungefär två till tre timmar, beroende på avreseort och flyglinje. Från flygplatsen kan du enkelt ta dig till centrala Antwerpen med kollektivtrafik eller taxi. 

Väl framme i Antwerpen finns flera olika hotell, allt beroende på din budget och dina önskemål. Hos oss på Solfaktor kan du boka enbart boende, eller kombinera flyg och boende i ett paket som täcks av resegaranti. 

Resor till Belgien

Läs mer om Belgien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Belgien här

Hotell i Antwerpen

Populära hotell i Antwerpen

Belgien, Flandern, Antwerpen
9,0
Fantastiskt
681 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Antwerpen
8,8
Mycket bra
2455 omdömen
  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Avstånd till centrum: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Belgien, Flandern, Antwerpen
7,6
Bra
870 omdömen
  • Närmaste flygplats: 43 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.4 km
  • Internet/Wi-Fi