Resor till Bryssel-regionen

Bryssel är både Belgiens huvudstad och den ena av landets tre regioner vilka också inkluderar Flandern och Vallonien. Bryssel-regionen är helt omsluten av Flandern och kan på många sätt betraktas som en stadsstat i likhet med Luxemburg och Hongkong.

Brysselregionen är inte enbart Belgiens huvudstad utan rymmer även en rad av de viktigaste europeiska institutionerna så som Europa-Kommissionen och Europa-Parlamentet samt NATO: s högkvarter. Även om Belgien otvivelaktigt är en europeisk stad kommer du märka att det är en starkt internationellt orienterad storstad och region.

Bland Europas storstadsdestinationer är Bryssel-regionen fortfarande relativt okänd bland många resenärer. Detta är ganska förvånande för det finns alltid något att se och uppleva i Brysselregionen. Här kan du äta på några av Europas bästa restauranger, besöka massor av vackra gröna parker och här finns spännande shoppingmöjligheter som inkluderar allt från exklusiva märkesvaror till enorma loppmarknader.

Som resmål har Bryssel-regionen något för hela familjen. Har du mindre barn med på resan är det till exempel som gjort för att gå på upptäcktsfärd i Mini Europe. I denna miniatyrpark som ligger vid foten av den stora ikoniska skulpturen Atomium, har man byggt miniatyrmodeller av Europas mest kända monument och byggnader så som Eiffeltornet från Paris och Londons Westminster. Detta är bara en av alla attraktioner som hela familjen kan uppskatta att besöka.

Ett kulturellt överflödighetshorn

Staden Bryssel omtalades redan från tiden runt 600-talet. Den långa historian gör att du kan tillbringa mycket tid med att utforska olika kännetecken och minnesmärken av hög arkitektonisk skönhet. Kännare hävdar att du i just Bryssel kan se några av Europas finaste exemplar från den så kallade jugendstilen (även kallad Art nouveau) som kännetecknas av organiska former, inspirerade av naturens egna linjer. När ditt öga väl lärt känna denna stil så kommer du se många vackra exempel här i Bryssel.

En av de största attraktionerna i Brysselregionen som också bjuder på vacker arkitektur (gotisk) är Grand Place (Grote Markt). Reser du till Bryssel under "rätt" weekend i augusti jämna år så kan du här få se en spektakulär syn när hela det stora torget är täckt av en tät matta av blommor i sirliga mönster.

Nästan oavsett när du reser till Bryssel så kommer du upptäcka att det står kulturella händelser på programmet. Dessa händelser inkluderar allt från stora konserter till matfestivaler. Just den goda maten och drycken är en stor del av nöjet med att resa till Belgien och inte minst huvudstadsregionen. Utöver massvis av restauranger med mat från alla världens hörn så får du självklart även rikliga möjligheter att fördjupa dig i såväl ölets som chokladens värld.

Många vägar leder till Bryssel-regionen

Det är lätt att ta sig till Brysselregionen då den är en av Europas stora knutpunkter. Med höghastighetståg kan du nå London, Amsterdam, Paris och Köln på bare en timme, dessutom går det förbindelser till det mesta av världen från Bryssels flygplats.

Även om Bryssel är Belgiens och EU: s huvudstad så är den fortfarande väldigt lättillgänglig. Du kan ta dig runt till alla delar av staden med hjälp av det omfattande buss-, spårvagns-, metro- och tågnätet. Staden är dock inte större än att du kan ta dig runt till de mest intressanta delarna till fots eller eventuellt på en hyrd cykel.

Det finns omkring 1,2 miljoner invånare i Bryssel-regionen av vilka merparten talar franska. Både holländska och franska är emellertid officiella språk här i motsats till Flandern (holländska) och Vallonien (franska) som var för sig bara har ett officiellt språk. På grund av de många internationella institutionerna och huvudsätena i huvudstaden har även engelska kommit att spela en viktig roll i vardagen. Det är därför inte svårt att göra sig förstådd som turist utan franska eller holländska språkkunskaper.

Resor till Belgien

Läs mer om Belgien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Belgien här

Resmål i Bryssel-regionen

 • Bryssel
  40 hotell
  Många av oss förknippar framför allt Bryssel med Europaparlamentet, öl och choklad. Som resmål har Belgiens charmiga huvudstad dock mycket annat att bjuda på. Här kan du fördjupa dig i ett av Europas mest intressanta kulturliv och njuta av den ... gamla stadens vackra arkitektur. Läs mer

Populära hotell i Bryssel-regionen

Belgien, Bryssel-regionen, Bryssel
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Avstånd till centrum: ca. 100 m
 • Internet/Wi-Fi
Belgien, Bryssel-regionen, Bryssel
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Avstånd till centrum: ca. 4 km
 • Internet/Wi-Fi
Belgien, Bryssel-regionen, Bryssel
 • Närmaste flygplats: 21 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi