Resor till Berat

Den vackra och måleriska medeltidsstaden Berat i centrala Albanien bjuder på charm och lokalt liv samt en spännande historia. Staden som står med på UNESCO: s Världsarvslista bjuder på många upplevelser och vackra gamla byggnader. Belägen i vackra, frodiga och bergiga omgivningar erbjuder staden många utflyktsmöjligheter i närområdet.

Berat i Albanien är ett semestermål för dig som vill uppleva det mer okända och lite råare Albanien. Med sitt läge cirka 70 kilometer söder om huvudstaden Tirana mitt inne i landet så får du här en orörd natur och ett autentiskt lokalliv långt från alla turister. Berat har lite över 36 000 invånare och kan dateras ända tillbaka till 500 talet före Kristus. Staden bjuder därför på en lång historia och många historiska sevärdheter som ger dig en inblick i stadens ursprung och utveckling genom tiden.

En plats på UNESCO: s Världsarvslista

Berat har sedan 2008 stått med på UNESCO: s Världsarvslista tack vare sina vackra gamla byggnader och inte minst de övriga historiska sevärdheterna. Staden har genom tiden varit besatt av både greker, makedonier och inte minst romarna vilka alla har satt sin prägel på staden och som du kan uppleva inte minst på den gamla borgen från 1200-talet högst uppe på berget ovanför staden och som är ett måste att besöka på en semester till Berat. I staden hittar du även flera spännande museer och vackra gamla kyrkor som är väl värda att besöka.

I natursköna omgivningar

Berat ligger centralt i Albanien, precis vid floden Osum och omgiven av frodiga berg och kullar. De natursköna omgivningarna erbjuder därför goda möjligheter att uppleva områdets natur till fots längs vandringsleder eller längs floden som också har flera broar som du kan korsa över till stadsdelen Gorica och flera andra stadsdelar.

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Berat