Resor till Hamburg

Många resenärer har på senare tid fått upp ögonen för Hamburg som resmål. Inte bara för det finns fina flygförbindelser vidare från den nordtyska hansastaden till resten av världen, men också för att Hamburg i sig själv bjuder på ett hav av spännande sevärdheter, shopping och andra nöjen. I Tysklands näststörsta stad kan du snabbt få tiden att gå med att utforska allt från moderna inköpscenter och butiker till till ett rikt kulturliv, som inkluderar en rad av teatrar, museer och inte minst restauranger av hög kvalitet.

Upplevelser i Hamburg

Även om Hamburg ligger uppe på Elben långt från havet, har den i flera århundrade varit en av de viktigaste hamnstäderna i Europa. Det gamla hamnkvarteret har förvandlats till en trendig och exklusiv stadsdel. Men hamnen har fortfarande stor betydelse för stadens liv. Reser du till Hamburg bör du unna dig en tur runt hamnområdet som är ett av de största i världen. Du kan eventuellt ta på en båttur runt i hamnen, precis som det rekommenderas att prova någon av de utsökta fiskrestaurangerna. Är fisk inte din favorit bör du ändå lägga turen förbi Hamburg Fischmarkt för att uppleva stämningen på den stora, traditionsrika marknaden.

En resa till Hamburg ger också möjlighet att besöka konstsamlingen på Kunsthalle, ett av Tysklands viktigaste konstmuseer. Här har man samlat några av de mest bevarade verk från mer än 700 års europeisk konsthistoria. Reser du med barn är det naturligtvis också nästan ett måste att besöka Miniatur Wunderland. Denna gigantiska modelljärnvägsbana, världens största är en upplevelse för hela familjen. Det är svårt att inte bli imponerad över de fina detaljerna i landskap och städer som de små modelltågen konstant kör igenom.

Restaurang och nattliv i Hamburg

Det är inte längre bara sjömän som roar sig i Hamburgs nattliv. Här finns allt från gamla lokala krogar till sofistikerade cocktailbarer för dem som inte vill vända hem till sitt hotell för tidigt på kvällen. Men innan dess finns det massor av kulinariska upplevelser på matställena i Hamburg. Det finns massor av möjligheter att smaka tyska klassiker som wurst och sauerkraut, men solid husmanskost är långt ifrån det enda du kan få i staden. Förutom fiskrestauranger finner du även flera restauranger vars kök inspireras från världens alla hörn. Sist men inte minst finns det fina möjligheter att gå på ölprovning i Hamburg, då staden har många bryggerier.

Resor till Tyskland

Läs mer om Tyskland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Tyskland här

Hotell i Hamburg

Populära hotell i Hamburg

Tyskland, Hamburg
7,3
Bra
1953 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Tyskland, Hamburg
8,7
Mycket bra
4167 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Avstånd till centrum: ca. 800 m
  • Internet/Wi-Fi
Tyskland, Hamburg
8,8
Mycket bra
156 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Internet/Wi-Fi