Resor till Tyskland

Tyskland är en skattkista av sevärdheter och upplevelser. Från imponerande natur i Alperna till traditionella landsbyar och till några av de mest moderna storstäderna i Europa. Boka en billig resa till Tyskland med Solfaktor!

Tyskland som destination

Tyskland är ett land i Mellaneuropa som gränsar till Danmark, Östersjön och Nordsjön i norr, Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Frankrike i väst. Men också Schweiz, Österrike i söder samt Tjeckien och Polen i öst. Det är Europas främsta industriland och den näst största staden sett till folkmängd i Europa, med över 83 miljoner invånare. Tyskland har spelat en avgörande roll i Europas kulturella och politiska historia och att besöka landet ger en djup förståelse för dess historiska betydelse.

Här kan du uppleva några av Europas mest livliga storstäder, trevliga byar och otroliga platser för aktiv semester i de majestätiska Alperna. I Tyskland kan du se fram emot att utforska mångsidig natur och Tyskland har 16 nationalparker, 104 naturparker och 15 naturreservat som bara väntar på att utforskas. Tyskland lockar turister från hela världen året runt.

Sevärdheter och matupplevelser i Tyskland

Tyskland är ett paradis för spännande sevärdheter, historiska monument och kulturella skatter. I Berlin reser sig den ikoniska symbolen för Tysklands återförening, Brandenburger Tor, majestätiskt över staden. Även om Berlinmuren är historia lämnar den fortfarande djupa intryck och påminnelser om kalla kriget. Hamburgs hamn är en av Europas största och här kan du delta i båtturer över havet och njuta av stadens maritima atmosfär.

Det är också värt att besöka Speicherstadt, ett historiskt lagerområde med charmiga kanaler som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Kölnerdomen i Köln är ett imponerande gotiskt mästerverk som är en av Europas mest berömda katedraler. Ta en promenad till Hohenzollern-bron känd för sina hänglås som ett symbol för kärlek och upplev den fantastiska utsikten över floden Rhen. I hjärtat av München ligger Marienplatz som är platsen för det vackra rådhuset med det imponerande Glockenspiel. Här hittar du också Nymphenburg-slottet, ett imponerande palats omgivet av vackra trädgårdar och sjöar.

Tyskland erbjuder en rik och varierad matkultur. Här finns både lokala matmarknader, traditionella bryggerier och eleganta restauranger med Michelinstjärna. Landet är känt för sitt stora utbud av korvar och varje region i landet har sin egen variant. Surkål, den jästa kålen, är en vanlig följeslagare till många tyska måltider och ger en syrlig kontrast till kötträtter. Schnitzel är en nationell rätt som du kan smaka över hela Tyskland, men det kan variera om den är gjord av fläskkött eller kalvkött. Tyska bakverk som pretzel och brezel (saltkringla) är populära snacks, särskilt tillsammans med lokalt öl och du hittar du ett brett utbud av ölsorter som pilsner, weissbier och bock. Tyskland är också känd för sin vinproduktion, särskilt i vinregioner som Mosel och Rheingau.

När är det bäst att resa till Tyskland?

Tyskland är ett land som erbjuder spännande upplevelser oavsett vilken period på året du väljer att besöka. I norra Tyskland hittar du städer som Berlin och Hamburg och våren en idealisk tid att besöka städerna. Under denna period stiger temperaturerna, parkerna börjar blomstra och där finns många spännande aktiviteter att delta i. Den populäraste tiden att besöka norra Tyskland, är mellan juni och augusti, särskilt för besökare som vill utforska stadens utomhusaktiviteter. I västra Tyskland, som i staden Köln, är hösten en bra tidpunkt att besöka staden. Då kan du uppleva behagliga temperaturer och färre turister än under sommarsäsongen. Runt jul är det också trevligt att besöka julmarknaderna i Köln och de omgivande områdena.

Sommaren är högsäsong för besökare till München, som ligger i södra Tyskland. Under denna tid arrangeras många evenemang och sommarfestivaler, och det milda vädret skapar perfekta förhållanden för sightseeing och utomhusaktiviteter. På vintern åker många söderut i Tyskland för vintersportaktiviteter i Alperna och runt december finns det många trevliga julmarknader att besöka i området. Hösten är också en bra tid att utforska Münchens ölhallar och delta i den tyska traditionen Oktoberfest.

Populära resmål i Tyskland

Tyskland förenar historia med en livfull kultur och mångfaldig natur. Här finner man flera populära resmål att utforska. Från trendiga storstäder till pittoreska byar och till de majestätiska Alperna som bjuder in till storslagna naturupplevelser.

Berlin

Berlin, Tysklands huvudstad, förenar en unik blandning av rik historia och innovativ kreativitet. Det finns direktflyg från flera svenska städer och flygresan från Arlanda i Stockholm till Berlin Brandenburg Airport (BER) tar cirka 1 timme och 50 minuter. Under de senaste decennierna har Berlin blivit en hypermodern storstad och centrum för konst, kultur och ett livligt nattliv. Här hittar du en levande konst- och musikscen och spännande stadsdelar med moderna restauranger. Berlins nattliv är känt som ett av de mest energiska i Europa och flera nattklubbar kan hålla igång i flera dagar utan att stänga. En resa till Berlin är därför en självklar del av en semester i Tyskland.

Hamburg

Hamburg erbjuder en tysk charm som sträcker sig långt utöver sina berömda landmärken. Du kan ta dig hit med direktflyg från Arlanda i Stockholm till Hamburg Airport (HAM) och flygresan tar cirka 1 timme och 40 minuter. Som en känd hamnstad i Tyskland är Hamburg känt för sin maritima atmosfär, rika kulturarv och livliga gatukonst. Här kan du uppleva en spännande kulturscen, en öppen och mångfaldig befolkning och ett pulserande nattliv. Hamburg bjuder in till en kombination av historisk hamnstad och modern storstad som lockar turister från hela världen.

Köln

Köln är en unik stad som måste upplevas. Det finns direktflyg till Köln/Bonn Airport (CGN) från Arlanda i Stockholm och flygresan tar cirka 2 timmar och 5 minuter. En av de främsta attraktionerna i både Tyskland och Köln är Kölnerdomen, en majestätisk katedral och stadens mest kända arkitektoniska landmärke. Köln har en lång historia som en viktig handelsstad vid Rhen och erbjuder ett spännande kulturellt arv och ett livligt nattliv. Upplev modern arkitektur smält samman med historiska kvarter, trendiga stadsdelar och en rik kulturscen.

München

München är en eftertraktad destination i Tyskland. Året runt kan du ta dig hit med direktflyg från Arlanda i Stockholm till München Airport (MUC) och flygresan tar cirka 2 timmar och 20 minuter. München, som ligger vid stranden längs floden Isar norr om Alperna, är huvudstad i den tyska delstaten Bayern och den tredje största staden i Tyskland. München är också den tolfte största staden i EU med en befolkning på cirka 1,5 miljoner människor. Stadens rika historia återspeglas genom arkitekturen och det starka kulturella arvet.I München äger många stora evenemang och festivaler rum, speciellt under sommarsäsongen. Men även på hösten lockar den stora tyska ölfestivalen Oktoberfest till sig många besökare.Med sin närhet till Alperna är München också en populär vinterdestination för både skidåkning och naturupplevelser i bergslandskapet.

Oavsett vad du har för preferenser hjälper Solfaktor dig att hitta det bästa alternativet för din resa till Tyskland!

 

 

Resmål i Tyskland

 • Gästrecensioner 8,7
  Berlin
  193 hotell
  Berlin är ett spännande resmål som alltfler svenskar får upp ögonen för. Staden kombinerar kultur och historia med både en spännande matscen, uteliv och en modern livsstil. Ett populärt sätt att uppleva Berlin på, är med cykel då staden är väldigt ... cykelvänlig. Läs mer
 • Hamburg
  52 hotell
  Hamburg är Tysklands näst största stad och i den gamla hansastaden hittar du en mängd spännande sevärdheter och ett rikt kulturliv som bara väntar på att bli upptäckt!

Populära hotell i Tyskland

Tyskland, Berlin
9,2
Fantastiskt
813 omdömen
 • Närmaste flygplats: 29 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.3 km
 • Internet/Wi-Fi
Tyskland, Schleswig-Holstein, Lübeck
9,4
Fantastiskt
320 omdömen
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage
Tyskland, Schleswig-Holstein, Westerland
9,5
Fantastiskt
637 omdömen
 • Närmaste flygplats: 246 km
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by

Vad tycker gästerna om i Tyskland?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner