Resor till Porto Cristo

Porto Cristo är en charmerande fiskeby som ligger på Mallorcas östkust. Hit reser du för att njuta av lugnet, solen och ett fantastiskt medelhavslandskap.

I hamnen i Porto Cristo ligger fiskebåtar, turistbåtar och lyxyachter sida vid sida.

Ta en båttur till Cuevas del Drach, dramatiska grottformationer. Här hittar du en av Europas största undervattenssjöar, Martel. I droppstensgrottan anordnas klassiska konserter och turer.

Bredvid hamnen i Porto Cristo ligger det fina sandstränder och rätt in åt land ligger det lilla centrumet som bjuder på trevliga restauranger, cafeer och butiker.

Porto Cristo är framförallt känd för att ha en av Mallorcas mest spektakulära sevärdheter, djupstensgrottorna Cuevas del Drach. Den före detta fiskeorten har dock mycket mer att bjura på. Reser du till denna familjevänliga semesterorten på öns östkust, kan du t.ex. också se fram emot att spendera semestern med att njuta på den fins, gyllene sandstranden i den skyddade bukten precis vid centrum, eller varför inte ha staden som en utgångspunkt för utflykter till kustens alla små badvikar och charmiga städer.

Ideal till en avslappnande familjesemester

Porto Cristo var förr i tiden mittpunkt för östkustens semesterliv, men denna roll har numera tagits över att den större orten Cala Millor. Det finns fortfarande ett bra urval barer i Porto Cristo, men de flesta som reser hit, spenderar kvällarna med att njuta av det lokala medelhavsköket på en av stadens restauranger följt av en lugn promenad längs hamnfronten. Det är dock endast en kort taxitur till Cala Millor, om du vill ha ett mer aktivt nattliv.

Likaså är det inte bara de härliga badstränderna i och runt omkring Porto Cristo, som lockar på dagen. En resa till Porto Cristo och Mallorca, är en perfekt möjlighet att utforska lite mer av ön, både längs kusten och längre ini landet. Först och främst får du inte missa ett besök i de fantastiskt vackra grottorna Cuevas del Drach, som utöver imponerande stalaktitter och stalamitter gömmer på en av Europas största underjordiska sjöar.

Utflyktsmöjligheter

Vill du utforska kusten runt Porto Cristo, kan det varmt rekommenderas att följa med en av turbåtarna som seglar till de närliggande och mycket idylliska bukterna Cala de Mallorca, Cala Millor, Cala Bona, Cala Romantica och Canyamel. Kom ihåg badkläderna så att du kan ta ett dopp i det kristallklara havet under vägen. 

Det finns ett begränsat urval butiker och inköpsmöjligheter i Porto Cristo. Dock är det endast 20 minuter till den lite större staden Manacor somligger lite längre in i landet. Det är en av de viktigaste handelsstäderna på Mallorca, och dessutom också centrum för öns pärlindustri.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Porto Cristo