Resor till Costa de la Luz

Costa de la Luzs består av ett helt pärlband av härliga stränder som bland annat inkluderar stadsnära familjestränder och små ostörda stränder. På denna attraktiva mer än 200 kilometer långa kuststräcka hittar du därför några av Andalusiens allra bästa stränder med fin sand där klitter och pinjeskogar ofta når ända ner till strandkanten.

På en resa till Costa de la Luz kan du bland annat möta pilgrimsresande i El Rocio i maj-juni, uppleva hästkapplöpningar på stranden i Sanlucar de Barrameda i augusti och inte minst karnevalen i Cadiz i februari. Hela den andalusiska regionen är känd världen över för sin matkultur som bland annat inkluderar den iberiska skinkan, friterad fisk, skaldjur och utsökt sherry. Detta och mycket annat får du rikliga möjligheter att fördjupa dig i på din resa till Costa de la Luz - både ute i kuststäderna och i inlandet.

Costa de la Luz är mera frodigt och mindre utbyggt an Costa del Sol i öster och Algarve i väster. På en resa till denna lite mindre kända kust som sträcker sig i en båge från Gibraltar till Portugal har du därför goda möjligheter att uppleva ett mer autentiskt Spanien.

Sol, sandstränder och massor av lokal färg

Har du behov av en semester med sol och värme är södra Spanien och inte minst Costa de la Luz ett perfekt resmål. Kuststräckan har vanligtvis mer än 3 000 soltimmar om året. Denna sydliga kust har samtidigt ofta en behaglig bris som tar topparna av sommarhettan och har dessutom gjort området till ett eldorado för surfare. Detta kan du till exempel uppleva vid kilometerlånga stränder som Playa Bolonia och Valdevaqueros nere omkring Tarifa där kitesurfarnas segel ofta sätter färg på himlen. Det finns gott om surfskolor om du är nybörjare och själv har lust att prova på.

Framför allt om du reser till Costa de la Luz under de varmaste sommarmånaderna så kommer du nog tillbringa en stor del av semestern nära den blåa Atlanten. Det finns dock mycket annat att uppleva på en resa till denna del av Spanien. Det kan till exempel vara en utflykt till nationalparken Doñana som står med på världsarvslistan. Här lever förutom massor av flamingos även den spanska kejsarörnen och den iberiska gaupan (lodjur), vilka båda är hotade djurarter.

Förflyttar du dig en bit in i landet kommer du bland annat till Vejer de la Frontera - en av de vackraste av Spaniens så kallade Pueblos Blancos. Hyr du en bil till din resa är det som gjort för att besöka denna och andra av de många vita och stämningsfulla byarna. Det kan även varmt rekommenderas att lägga vägen förbi Jerez de la Frontera. Denna stad kallas för sherryns huvudstad men är även känd för sin berömda spanska ridskola. För en längre dagsutflykt ligger även regionhuvudstaden Sevilla inom din räckvidd när du reser till Costa de la Luz.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Costa de la Luz

Populära hotell i Costa de la Luz

Spanien, Andalusien, El Rompido
8,9
Mycket bra
2778 omdömen
  • Närmaste flygplats: 127 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Andalusien, Jerez de la Frontera
9,8
Fantastiskt
436 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Närmaste strand: ca. 16 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Andalusien, Jerez de la Frontera
9,2
Fantastiskt
561 omdömen
  • Närmaste flygplats: 99 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Costa de la Luz?

7,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner