Resor till Torri del Benaco

Torri del Benaco, som enbart har omkring 3000 invånare är en av de många gamla och charmiga småstäderna som ligger vid Gardasjöns östkust i den rika Veneto-region i Norditalien.

Här har du perfekta förutsättningar för både en avkopplande och aktiv semester vid Gardasjöns bredd, samtidigt som du befinner dig nära några av Venetos allra största sevärdheter så som Verona, som bara ligger omkring 45 kilometer från staden (ca. 50 minuters körning med hyrbil), och Venedig, som kan nås på ett par timmar den snabbaste vägen (A4/E70).

Sjöns ända bilfärja

Staden är känd för sin lilla färja, som faktiskt är den ända bilfärjan som seglar på sjön - mellan Torri del Benaco på östsidan och Toscolano Maderno på västsidan - flera gånger per dag.

Där utöver är staden känd för sin gamla borg, sin långa sjöpromenad och sin mysiga gågata. Trots stadens litenhet sjuder den av lokalt affärsliv och ett utmärkt utbud av kaffebarer, caféer, restauranger, ett apotek och olika minimarkets. Skulle du få behov av att göra lite större inköp eller gå på shopingtur med familjen så ligger storstaden Verona med sitt enorma utbud av affärer, supermarkets och specialaffärer som tidigare nämnt bara omkring 45 kilometer från Torri del Benaco.

Även om turisterna har fått upp ögonen för staden så har den bevarat sin autentiska prägel med lokala fiskare som står och slänger sina revar i sjön vid Piazza Chiesa, medan turisterna och de lokala livsnjutarna myser på trottoarserveringarna nedanför borgen vid Piazza Calderini och vid lustbåtshamnen.

Sevärdheter och upplevelser

Med sin beskedliga storlek finns det begränsat med kulturella och historiska sevärdheter i Torri del Benaco; men det är heller inte därför du ska välja staden som ditt resmål.

Staden är en idealisk utgångspunkt för en aktiv semester vid Gardasjön med fantastiska förhållanden för vandrare och cyklister. För cyklister finns det flera utmanande stigningar som till exempel den härliga turer upp till byn Albisano, som erbjuder en fantastisk utsikt ner över sjön. Det finns även bra möjligheter till att spela golf i området för att inte tala om alla vandringsleder.

Om du hellre vill hålla en avkopplande och rakt igenom lugn semester vid Gardasjön är Torri del Benaco också ett perfekt resmål, med sina små grusstränder norr om stan, där du kan sola och bada, samt de många trottoarserveringarna där du kan sitta och betrakta det lokala, norditalienska småstadslivet.

Utflyktsmöjligheter

En av de stora fördelarna med att tillbringa semestern i Torri del Benaco är stadens närhet till några av Veneto-regionens största kulturella och historiska sevärdheter. På så sätt kan du kombinera Gardasjöns stora naturupplevelser, Torri del Benacos genuina småstadsidyll och Venetos stora kulturupplevelser på en och samma resa.

I det sammanhanget bör du naturligtvis besöka storstaden Verona, som bara ligger omkring 50 minuters körning från stan och där du bland annat kan uppleva den berömda opera arenan, Arena di Verona, Romeo och Julias hus samt den långa raden av stadens övriga stora kulturella och historiska sevärdheter, inte minst de från romartiden.

Det skulle närmast betraktas som en synd om du inte minst en gång under din vistelse gör en dagsutflykt till regionhuvudstaden Venedig; Marco Polos vackra pärla till stad, som bara ligger ett par timmars körning från Torri del Benaco och som bjuder på de berömda, romantiska kanalerna och broarna, fantastiska samling av unik arkitektur samt konst och en rik historia.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torri del Benaco