Resor till Negrar

Negrar ligger bara en halvtimmes körning norr om Verona, men läget nära den kända operastaden är långt ifrån det enda som gör den lilla staden i norra Italien till ett intressant resmål. Negrar ger dig nämligen även en idealisk utgångspunkt till att utforska det berömda vinområdet Valpolicella, det är heller inte särskilt långt till de måleriska städerna längs Gardasjöns stränder.

Omgivet av vinodlingar

Det råder ingen tvekan om att det, trots närheten till några av Italiens mest populära semestermål, är lantbruk och framför allt vinodlingar man i huvudsak lever av i Negrar och i de omkringliggande städerna. Det ligger vinodlingar ända fram till stadens utkanter och livet i staden domineras av lokalbefolkningen och inte av turister. Negrar är med andra ord ett bra resmål för dig som vill uppleva det "äkta" Italien på säkert avstånd från massturismen, men ändå ha ett brett urval av intressanta utflyktsmål inom kort räckhåll.

Har du tillgång till bil så är möjligheterna i detta område i det närmaste oändliga, men det underbara landskapet av böljande kullar och vinodlingar inbjuder även till utforskning av närområdet till exempel på en cykeltur. Det är en speciell upplevelse att utforska området omkring Negrar på två hjul, då du i ett lugnt tempo ofta lägger mer märke till de vackra villorna och trevliga medeltidsstäderna du passerar längs vägen.

Oavsett om du cyklar, vandra eller kör bil, kan du framför allt se fram emot att njuta av områdets många vingårdar och inte minst restauranger. Till och med minsta lilla stad, så som Negrar har nämligen vanligtvis ett bra urval av restauranger och trattorior där du kan stifta bekantskap med inte bara det lokala kökets härligheter utan i lika hög grad de goda Valpolicella-vinerna. Du kan dessutom lätt kombinera vinprovningar och restaurangbesök med sightseeing, när du reser till Negrar.

Många utflyktsmål

Det är till exempel bara omkring 12 kilometer till Verona, som utöver operaföreställningar i den gamla amfiteatern bjuder på spännande historiska sevärdheter, ett rikt butiksliv och en mängd av restauranger. Om du i stället kör väster ut från Negrar, kommer du till Bardolino vid Gardasjön. Här kan det rekommenderas att besöka vinmuseet för att lära lite mer om områdets vinproduktion, liksom även Olivoljemuseet är väl värt ett besök. Bardolino är emellertid bara en av många stämningsfulla städer som ligger ända nere vid Gardasjön. I dessa städer kan du lätt få mycket tid att gå med att bara gå på upptäcktsfärd i de smala gatorna och gränderna och med att njuta av utsikten från strandpromenaden.

Reser du med barn till Negrar, blir det nog populärt med lite omväxling i form av ett besök i någon av vattenparkerna eller nöjesparkerna i den södra änden av Gardasjön. Det stora Caneva World vid Lazise är med både nöjespark och vattenland ett perfekt mål för en dagsutflykt med mindre barn.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Negrar