Resor till Linguaglossa

Linguaglossa ligger i Catania-provinsen på norra sidan av vulkanen Etna på den nordöstra delen av Sicilien. Den lilla charmerande staden, som bara har omkring 5 350 invånare, grundlades på en lavaström år 1566 och betyder bokstavligen "Tungatunga" på respektive grekiska (glossa) och latin (lingua).

Med sitt centrala läge på den nordöstra delen av Sicilien är Linguaglossa ett perfekt resmål om du vill besöka vulkanen Etna, men även om du vill uppleva autentisk siciliansk landsortsstämning, smaka på den läckra sicilianska gastronomin, njuta av ett milt klimat året runt samt ha möjligheten att göra dagsutflykter till Siciliens nordöstra kust med dess många fina badmöjligheter samt till några av Siciliens största kulturella och historiska sevärdheter, så som Taormina och storstäderna Messina och Catania.

Även om staden inte är särskilt stor, och inte har ett så stort utbud av affärer och butiker så finns det i alla fall flera restauranger att välja bland i Linguaglossas underbara stadskärna. Här är köket traditionellt sicilianskt med kött, pasta och kakor i vilka pistagenötter är en självklarhet.

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Linguaglossa och andra spännande resmål på Medelhavets största ö Sicilien där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Sevärdheter och utflyktsmöjligheter

Med sin beskedliga storlek så finns det inte några stora sevärdheter i själva Linguaglossa, men staden ligger inom ett mycket överskådligt avstånd från några av Siciliens största sevärdheter och upplevelser.

Etna
En av de första sevärdheterna som man förknippar med Sicilien är vulkanen Etna. Och det är inte så konstigt för Etna är Europas största aktiva vulkan på 3 323 meter (mot Vesuvius enbart 1 281 meter) och är dessutom en av världens mest aktiva i sitt slag. Området med dess krater är en otrolig upplevelse att se på nära håll, men det är även något som absolut inte kan rekommendera att uppleva på egen hand, utan med välkvalificerade bergsguider.
 

Taormina
Taormina, som ligger vackert på en brant bergssluttning med utsikt över Messina-sundet och vulkanen Etna, är känt för sin antika grekiska teater, det är den näst största antika teatern på ön efter teatern i Syrakusa och som byggdes under den hellenistiska tidsåldern 200- 100-talet före Kristus. En gång i tiden användes de vid hästkapplöpningar och gladiatorspel; i dag används de dock till mer fridfulla händelser så som olika föreställningar och konserter på sommaren.

Se alla resor till Taormina här.

Catania
Catania är Siciliens näst största stad och bjuder på ett överflöd av bra restauranger och shoppingmöjligheter samt en daglig marknad varje förmiddag, med färska råvaror från området omkring staden. Här kan du även besöka den vackra domkyrkan, rådhuset och elefantfontänen (elefanten är Catanias symbol), som står på stadens huvudtorg, samt villan, Villa Bellini och den tillhörande trädgården vilken är ett bra avkopplingsställe efter att ha varit runt i staden.

Se alla resor till Catania här.

Giardini Naxos
Om du skulle känna behov av att tillbringa en dag vid havet och därefter avnjuta ett glas kallt sicilianskt vin i kombination med fisk och skaldjur, då kan det rekommenderas att göra en dagsutflykt ut till kusten som bara ligger omkring 20 minuter (13 kilometer) från staden med din hyrbil. Besök till exempel öns populära badort Giardini Naxos, som bara ligger cirka 20 kilometer bort. 

 

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Linguaglossa