Resor till Palau

Badsemester i vackra omgivningar. En spektakulär terräng som utgörs av små och stora bukter, med den finaste sanden och ett kristallklart hav, väntar på dig som väljer att spendera semestern vid Palau på Sardinien.

Det är först och främst havsälskare som väljer att spendera semestern här. Och det är först och främst under sommarmånaderna som det är liv i staden. 

Stadens strand ligger utanför centrum, i riktning mot Porta Paphael, där du hittar en exklusiv och lugn stadsmiljö. I Palau hittar du Capo d'Orso, en klippa som av vinden har formats till en björnformad skulptur, som du säkert sett i många annonser från Sardinien. Klippan erkändes som ntionalmonument år 1993, och när du står här, på 120 meters höjd, har du för övrigt också en fantastisk utsikt över Palau och Maddalena-ögruppen.

Det är också värt att åka på utflykt till Santa Teresa di Gallura, och en tur över havet till Bonifacio på Korsika. I bergen bakom kusten, kan du köra eller cykla många kilometer utan att stöta på en enda stad - framförallt landskapet i Valle della Luna (månens dal) är mycket vackert. 

Karta över Palau

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna och avstånd till övriga städer i norra Europa. 

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Solfaktor har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval av hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Palau? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser och den som ligger närmast Palau, är flygplatsen i Olbia. Denna flygplats har relativt nyligen utvidgats, och nyttjas av lågprisbolag som Norwegian, Vueling och easyJet. Det finns en järnväg från Palau till Sassari och Tempio, men den nyttjas endast vid behov av speciella turisttåg. I gengäld finns en bussförbindelse till flygplatsen från Olbia och Tempio station. Därtill kommer ett bra vägnät, både längs kusten och in i landet, vilket gör det lätt att komma till och från staden i bil. Beställer du till exempel en hyrbil på Olbia flygplats, kommer du därför inte bara enklare fram till din semesterbostad efter landning, utan har också friheten att utforska öns många charmiga städer och vackra natur helt i ditt eget tempo.

Restauranger och Shopping

Trots sin förhållandevis lilla storlek är staden - tack vare färjeförbindelserna och närheten till den vackra Costa Smeralda - en slags knytpunkt för turismen i området. Unders sommarmånaderna stiger befolkningsantalet från 4200 till 35000. Därför hittar du ett bra urval av restauranger, barer och nattklubbar i staden. Likaså ligger här supermarknader i och runt staden, där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet under semestern, och om du önskar laga dina egna måltider. Trots inflytelsen från den internationella turismen, har du i Palau och på resten av Sardinien, fortfarande bra möjligheter för att fördjupa dig i det traditionella kökets många läckra specialiteter. Traditionella kötträtter som porceddu (stekt fläskkött) och la rivea (lamm-inälvor som långtidssteks på spett) är två möjligheter att smaka på det autentiska Sardinien, men därtill kommer naturligtvis de otaliga frestande fisk- och skaldjursrätterna, som du kan hitta på restauranger i hela regionen. Allt njuts självklart med något av de goda inhemska vinerna.

Utflykter

Utöver färjeförbindelsen till Korsika, kan du också från Palau segla till Arcipelago di La Maddalena. Turen tar endast cirka 20 minuter. Ögruppen består av sju större samt en hel del mindre klippöar, där endast öarna La Maddalena, Caprera och Santa Maria är bebodda. Utöver de vackra kusterna, som likt på Sardinien består av kristallklart vatten, har öarna också en rik kultur. Faktiskt har ö-gruppen status som nationalpark, Parco Nazionale Arcipelago di La Maddalena, som den har fått för att skydda plant- och djurlivet.

Lokala länkar

Du kan hitta den lokala turistbyråns hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Palau