Resor till Sirmione

Är du på jakt efter ett resmål vid Gardasjön, där du kan kombinera avslappning och läcker gastronomi, ett milt klimat, spännande historia, vackra landskap och massor av möjligheter för en aktiv semester? Då är Sirmione ett perfekt val för dig.

Sirmione, som ligger på spetsen av Benacos halvö i den södra delen av Gardasjön i regionen Lombardiet, består i realiteten av hela tre stadsområden: det historiska centrumet, Lugana samt Colombara. Alla tre stadsdelar har ett eget centrum med butiker, barer och bra restauranger och alla tre stadsdelar ligger inom en radio av några få kilometer, så du kan enkelt gå från ett till ett annat.

Du hittar dessutom massor av aktivitetsmöjligheter i staden, såsom diskotek, minigolf, cykeluthyrning, vindsurfing, ridning och organiserade båtturer runt halvön, varifrån du kan njuta av synen av både grottorna, fästningen och de varma källorna som ligger ute i sjön. Sistnämnda ger möjlighet för att uppleva kurbad på semestern i Sirmione.

Upplevelser och sevärdheter

Sirmiones största sevärdhet och upplevelse är naturligtvis Gardasjön. Men därutöver har staden två stora sevärdheter, som varje år lockarmassor av besökare från när och fjärran. Den ena är den så kallade Catullus-grottan (Grotta di Catullo), medan den andra är slottet Scaligero.

Grotta di Catullo

Grotta di Catullo är egentligen ruinerna av en romerks villa. Den antika byggnaden byggdes i slutet av det första århundradet f.Kr. samt det första århundradet e.Kr, och betraktas som det bästa exemplet på en antik romersk villa som hittats i norra Italien.

Slottet Scaligero

Slottet Scaligero från 1200-talet är ett sällsynt exempel på en medeltida fästning, som användes av Scaligero-flottan.

Slottet, som byggdes år 1277 av Mastino della Scala, ligger på en strategisk plats vid ingången till halvön, och är omgiven av en vallgrav, som endast kan korsas via två träbroar. Fäastningen byggdes usprungligen för att både skydda mot fiender, men också mot lokalbefolkningen. Huvudrummet i slottet rymmer idag ett litet museum med lokala fynd från den romerska eran, och ett par medeltida artefakter.

Gardasjön

Gardasjön är Italiens största sjö, med en längd på hela 51,6 kilometer och en bredd på 16,7 km på dess bredaste punkt. Men det är också Italiens utan tvekan mest populära sjö, på grund av de vackra och varierade landskapen som omger dem; det milda, behagliga klimatet; den läckra norditalienska gastronomin; alla små, charmiga städer samt alla oändliga aktivitetsmöjligheter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sirmione

Populära hotell i Sirmione

Italien, Lombardiet, Sirmione
7,4
Bra
1609 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, Sirmione
8,7
Mycket bra
3980 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, Sirmione
9,4
Fantastiskt
1287 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Sirmione?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner