Resor till Padenghe sul Garda

Är du på jakt efter ett resmål vid Gardasjön där du kan spendera en semester i lugn och ro, med fokus på bra vandrings- eller cykelturer i den vackra naturen, läckra kulinariska upplevelser och spännande vingårdsbesök? Då är Padenghe sul Garda något för dig!

Staden, som endast har cirka 4600 invånare, ligger vid Gardasjöns sydvästra ände, mitt inne i landet endast 5 kilometer norr om Gardasjöns "huvudstad" Desenzano del Garda, i regionen Lombardiet. Härifrån är det enkel och snabb tillgång till många av Gardasjöns andra vackra städer och spännande sevärdheter, t.ex. Sirmione och dess största sevärdhet, Grotte di Catullo; pittoreska Salò endast en kilometer bort, som bland annat rymmer en lång promenad vid vattnet, en trevlig handelsgata och en stor marknad varje vecka; och naturligtvis Desenzano del Garda, som bland annat bjuder på en lång sjöpromenad, en fin småbåtshamn, en värld av trevliga barer och goda restauranger, samt flera biografer och diskotek m.m.

Padenghe sul Garda har dessutom en liten hamn där du kan slappna av med allt från en kopp kaffe och se det lokala livet utveckla sig, samt en fin strand där du kan ta ett uppfriskande dopp. 

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Padenghe sul Garda och andra resmål till Gardasjön, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. 

Upplevelser och sevärdheter

Med sin lilla storlek, bjuder Padenghe sul Garda, inte på ett överflöd av stora historiska sevärdheter, men staden är dock känd för sin medeltida borg, Castello di Padenghe från 1000-talet. Den häver sig över staden och bjuder på en fantastiskt utsikt över sjön, staden och området runt omkring. Här finns också en kyrkan, Sant'Emiliano, som härstammar från medeltiden, kyrkorna Chiesa della Madonna della Neve och Chiesa della Visitazione, samt Palazzo Barbieri - stadens rådhus - är också värda sina besök.

Den största attraktionen i Padenghe sul Garda, är dock naturligtvis Gardasjön som är Italiens största och mest populära sjö, med en längd på hela 51,6 kilometer, em bredd på 16,7 kilometer och en kustlängd på hela 158 kilometer. Sjön lockar varje år tusentals gäster från hela världen, på grund av sin fantastiska natur, sitt milda klimat och alla aktivitetsmöjligheter som sjön bjuder på. Här kan du göra nästan allt hjärtat behagar vad gäller friluftsaktiviteter: bada, vandra, cykla, klättra, springa, vindsurfa, paraglida och mycket, mycket mer.

Du kan också välja att korsa sjön med en av de 20 olika båttyperna, som seglar runt på sjön, om du primärt reser till Gardasjön för att slappna av.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Padenghe Sul Garda