Resor till Ubud

Ubud är det kulturella centrumet på Bali och är känt för sina många verkstäder för konsthantverk samt gallerier. Det är emellertid inte det enda som väntar dig på en resa till denna charmiga lilla stad bland bergen på Indonesiens populära semesterö.

Färgstark konstnärsstad omgiven av frodiga risfält

Bali är med rätta känt för sina fantastiska stränder, och många av öns mest populära resmål så som Kuta och Seminyak ligger inte överraskande nere längs kusten. Reser du istället upp bland bergen till Ubud så hittar du i gengäld ett grönt paradis med en helt annan fridfull och tillbakalutad atmosfär.

Många reser till Ubud för att se de måleriska risodlingarna av vilka flera ligger ända in till stadsgränsen, men självklart ligger de huvudsakligast lite utanför, framför allt mot söder och sydöst. Även om det har blivit populärt att använda en dag eller två av badsemestern till att resa upp till Ubud, kan det varmt rekommenderas att avsätta mer tid. Utöver de frodiga risterrasserna finns det nämligen massor av spännande sevärdheter att utforska i Ubud.

Dessa sevärdheter inkluderar det Kungliga palatset och dess tempel, Puri Saren Agung, som härstammar från 1800-talet. Du hittar det mitt i centrum av stan. Kungafamiljen använder fortfarande en del av palatset, men du kan gå en tur runt i trädgårdarna och beundra palatsets vackra utsmyckning. I en berömd konstnärsstad som under tidens lopp har lockat till sig många talangfulla konstnärer är det nästan ett måste att besöka det mest ansedda konstmuseet i Ubud, Agung Rai Museum of Art i stadens södra utkant. Det är en annorlunda och alldeles speciell upplevelse att gå en tur i Monkey Forest, som precis som namnet antyder är ett skogsklätt tempelområde där massor av apor lever helt fritt. De är mycket vana vid människor och klåfingriga så håll ordentligt i plånböcker och solglasögon!

Shopping och restauranger

Ubud som har omkring 30 000 invånare består egentligen av en rad mer eller mindre sammanvuxna byar. Detta innebär att om du förflyttar dig lite utanför centrum kommer du snabbt befinna dig i kvarter där du kan uppleva det traditionella, fridfulla bylivet. Just möjligheten att uppleva en annan mer autentisk sida av Bali än de populära badorterna lockar besökare bort från kusten och in i landet.

Med detta sagt är livet i Ubud naturligtvis även till viss del präglat av turismen. Detta kommer bland annat till uttryck i ett rikt restaurang- och caféliv som anses vara bland de bästa på Bali. Vill du själv ge dig i kast med det lokala köket så finns det möjlighet att delta i matlagningskurser på flera ställen i staden. Du kan även lägga mycket tid på att utforska stadens marknader som utöver det berömda konsthantverket svämmar över av läckra frukter och lokala delikatesser.

Utflykter

Har du flera dagar till ditt förfogande är det som gjort för att kombinera sightseeing och upplevelser i själva Ubud med utflykter till de omkringliggande byarna, sevärdheter och naturområden. Vill du krydda din semester med aktiva upplevelser så är Ayung-floden vid Sayan nära Ubud till exempel känd för Whitewater rafting. Det är likaså populärt att utforska omgivningarna omkring Ubud på cykel, och det finns därför många ställen som erbjuder cykeluthyrning och guidade turer. Det är ett bra sätt att uppleva områdets charmerande byar och risodlingar i lugnt tempo på cykelsadeln.

Resor till Indonesien

Läs mer om Indonesien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Indonesien här

Hotell i Ubud

Populära hotell i Ubud

Indonesien, Bali, Ubud
9,7
Fantastiskt
378 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
9,5
Fantastiskt
731 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
9,6
Fantastiskt
328 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi