Resor till Pythagorion

Det är inte någon överdrift att kalla Pythagorion för en av de mest idylliska städerna du kan resa till på Samos. Staden som har fått sitt namn efter den berömde filosofen och vetenskapsmannen Pythagoras har därför också blivit ett av de mest populära resmålen på denna grekiska ö.

Trots sin popularitet har staden lyckats bevara sin ursprungliga charm och står upptagen på UNESCO: s lista över världens kulturarv. Här finns många spännande arkeologiska utgrävningar men för de flesta som reser hit under sommaren så är den fina stranden vid staden en minst lika stor attraktion.

I Pythagorion försiggår allt i ett behagligt tempo och har en lugn atmosfär. Längs den fina hamnpromenaden ligger det många tavernor, caféer och barer där du kan slå dig ner och betrakta aktiviteten i den lilla hamnen med sina små fiskebåtar eller njuta av den vackra solnedgången. När mörkret faller på kan stämningen dock bli ganska livlig med en festlig stämning på caféerna och barerna nere omkring hamnen. Framför allt under högsäsongen är det ofta full fart på festandet till långt ut på småtimmarna.

Stränder

I varje ände av den trevliga hamnpromenaden ligger det små stränder med småsten (badskor är en fördel). Det avgår nästan dagligen turbåtar från hamnen i Pythagorio till bland annat en av öns finaste sandstränder Psili Ammos och till den lilla obebodda ön Samiopoula.

Precis en och en halv kilometer från Pythagorion i riktning mot Potokaki hittar du också en fin, familjevänlig badstrand med många vattensportsaktiviteter och i motsatt riktning kan du slappa på den idylliska Glicorisa-stranden som ligger i en liten vik.

Butiker

Det finns en hel del souvenir- och klädbutiker i Pythagorion men du kan även hitta ställen med unika lokala produkter och delikatesser - däribland öns viner så klart. Här finns dessutom några minimarkets där du kan köpa de flesta dagliga förnödenheterna under din resa.

Utflykter

Samos är inte någon stor ö så du kan helt klart hinna se mycket av den genom att bara avsätta ett par dagar av semestern för utflykter. Bara 10 minuters körning västerut  på den andra sidan av flygplatsen ligger till exempel tempelruinen Heraion som är ett upplagt utflyktsmål om du vill känna historiens vingslag. Det är heller inte långt till Samos stad där du kan tillbringa mycket tid bara med att flanera runt mellan restaurangerna, butikerna och de små stämningsfulla caféerna i på stadens gränder.

Det finns bussar och taxi på Samos. Vill du utforska ön i ditt eget tempo kan det emellertid vara en fördel att boka en hyrbil - eventuellt bara några enstaka dagar av semestern.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Pythagorion

Populära hotell i Pythagorion

Grekland, Samos, Pythagorion
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Samos, Pythagorion
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Samos, Pythagorion
9,2
Fantastiskt
108 omdömen
  • Närmaste flygplats: 2 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Internet/Wi-Fi