Resor till Peloponnesos

Peloponnesos är en halvö i södra Grekland som är uppkallad efter Pelops som var en hjälte i den grekiska mytologin.  Reser du till denna halvö så kommer du upptäcka en form av miniatyr Grekland. Den överskådliga storleken med allt man kan önska sig på en semester i Grekland har gjort Peloponnesos till ett av landets mest populära resmål. Peloponnesos lever upp till sitt namn och är full av historiska sevärdheter bland annat Olympia Stadion, Lejonporten, Zeus-templet och Amfiteatrar.

Utöver antika ruiner kan du på din resa hit se fram emot att få utforska halvöns natur vilken är betagande vacker. Du kan vandra längs dramatiska klyftor, bada i små naturliga bassänger under vattenfall samt utforska grottor. Kulturellt finns det också massor att uppleva. Inte minst har den peloponnesiska halvön ett bra urval av tavernor där du kan stifta bekantskap med det lokala kökets många härligheter till överkomliga priser. I städerna finns det enstaka barer och diskotek men det kännetecknande för Peloponnesos är det lugna tempot och den fridfulla atmosfären.

Historia, vacker natur och grekisk gästvänlighet

Korintkanalen skiljer Peloponnesos från fastlandet men det finns förbindelse med Korint via en bro som påminner om en lång landgång. På halvön får du lätt kontakt med lokalbefolkningen som är känd för sin gästfrihet.

På en resa till Peloponnesos kan du njuta av fantastiska stränder både rullstensstränder och långsträckta sandstränder - alla med ett klart azurblått vatten. Dessa stränder hittar du bland annat i Porto Heli, Mavrovouni, Pylos och Tolo. På den senare stranden hittar du alla de faciliteter du kan förvänta dig på en semester. De flesta stränderna på halvön är emellertid ganska basala när det kommer till utbudet av faciliteter. Detta faktum är dock bara en del av charmen och att de fortfarande för det mesta är ofördärvade och naturliga. Just därför råder här en härligt avslappnad stämning.

Drömmer du om en semester i en fridfull idyll så finns det på en billig resa till Peloponnesos även rikliga möjligheter att hitta små pärlor till landsorter som har bevarat sin ursprungliga atmosfär. Det kan till exempel vara småstäder som Areopoli eller Monemvasia med deras charmerande rustika stenhus. Oavsett om du väljer att bo nära havet eller med ett lite mer tillbakadraget läge så kan du över allt njuta av det soliga vädret.

Klimatet på Peloponnesos kan jämföras med det du får på Kreta. Här skiner solen nästan alltid på sommaren vilken som regel varar oktober ut.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Peloponnesos

Populära hotell i Peloponnesos

Grekland, Peloponnesos, Porto Cheli
9,1
Fantastiskt
1035 omdömen
  • Närmaste flygplats: 205 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Peloponnesos, Loutra Killinis
9,5
Fantastiskt
821 omdömen
  • Närmaste flygplats: 154 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Peloponnesos, Olympia
9,6
Fantastiskt
1674 omdömen
  • Närmaste flygplats: 106 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi