Resor till Kalives

Byn Kalives ligger i vackra omgivningar vid Soudabuktens inlopp, ca 18 km från Chania och med en fantastisk utsikt över Akrotirihalvön.

Byn Kalives ligger i vackra omgivningar vid Soudabuktens inlopp

Ca 18 km från Chania och med en fantastisk utsikt över Akrotirihalvön.

Kalives har två vackra stränder, varav en har guldgul sand och blåflaggad, vilket betyder att det är en utmärkt strand. De är stora träden i bakgrunden ger bra skugga under heta dagar. Stranden längst västerut är den lugnaste då den ligger strax utanför byn. Stranden i Kalives är ett paradis för barn på grund av det grunda vattnet. Du kan också delta i olika vattensporter.

Kalives ligger i ett grönskande landskap och är ett tilltalande resmål för vandrare. Byn är charmig med traditionella hus och smala gator. På huvudgatan hittar du ett bra utbud av affärer, tavernor, barer och kaféer.

Du kan enkelt ta en buss eller göra utflykter på egen hand till olika sevärdheter i området. En plats som du inte ska missa, är den gamla Aptera som dateras tillbaka till den Minoiska eran. Den ligger på en platå cirka 150 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Chania-distriktet i väster, Lefka Ori (Vita bergen) i söder och den turkiska fästningen, Itzendin öster.

Kalives ligger i den vackra Souda-bukten på Kretas norra kust, öster om Akrotirihalvön. På motsatt sida av halvön ligger Chania, som enkalt kan nås med buss eller taxi. Det är dock inte säkert, att du överhuvudtaget kommer att vilja lämna Kalives, för när du hittat en solstol nere på stranden, är det svårt att slita sig loss igen.

Lugn landsortsstämning

När du inte ligger och njuter av den varma medelhavssolen och utsikten över det blå havet till Akrotirihalvön, kan du gå upp till stan för att få en förfriskning. Det finns, trots stadens lilla storlek, ett ganska bra urval av restauranger och caféer i Kalives, där du kan stilla hungern med äkta tzatziki och souvlaki. De flesta av dessa restauranger hittar du längs kustvägen och vid det lilla torget. Du kommer dessutom uppleva, att Kalives inte bara är en semeterort, utan också en levande landsort med liv på sidogatorna. Här hittar du olika småbutiker som bagare, grönsakshandlare, en slaktare och minimarknader.

Reser du till Kalives, hittar du med andra ord allt det som krävs för att växla ner och ladda upp batterierna. Det är inte hit du reser för att festa natten lång, men om du vill utforska ett mer livligt nattliv, kan du enkelt åka in till Chania.

Du har också goda möjligheter för att åka på upplevelserika utflykter när du har din bas i Kalives. Det är perfekt att åka in till Chania, där du enkelt kan spendera en hel dag på att utforska butiker, sevärdheter och restauranglivet. Hyr du en bil på semestern, kan du dessutom också åka på utflykt in i inlandet, där det finns fullt av idylliska landsorter och oförstörda naturområden att upptäcka.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kalives