Resor till Tigaki

Tigaki ligger omkring 10 kilometer väster om Kos stad. I området runt staden hittar du många av Kos bästa stränder, den som står i en klass för sig är Tigaki Beach. I Tigaki har barnfamiljerna glada dagar på de långgrunda stränderna och med ett fint utbud av restauranger, tavernor och trevliga barer.

Omedelbart väster om staden ligger en sjö där du under vissa tider på året kan se flamingos och annat fågelliv. Mitt på sommaren torkar dock vanligtvis sjön ut och efterlämnar bara ett tunt lager av salt. På andra sidan av detta område som är naturskyddat ligger grannstaden Marmari som även är känd som Kos fridfullaste resmål.

Utöver den kilometerlånga stranden är ytterligare en fördel med Tigaki att stämningen här är extremt avslappnad. På en billig resa till Tigaki kan du därför gå helt ner i varv och låta dagen flyta förbi medan du njuter av sol, strand och underbar mat. Tack vare den fridfulla atmosfären är Tigaki känd som det barnvänliga alternativet till Kos stad.

Det finns flera supermarkets i staden där du kan köpa alla förnödenheter du kan tänkas behöva under din semester. Utöver dessa supermarkets finns ett överskådligt och fint urval av mindre butiker med souvenirer och lokala specialiteter. I jämförelse med öns huvudstad så är nattlivet i Tigaki ganska dämpat. Här är det vanligaste att man avslutar en bra dag med en trevlig måltid, en drink och kanske lite karaoke. Det finns dessutom ett par cocktailbarer av vilka några är öppna till långt ut på natten och som spelar musik men några egentliga nattklubbar finns det inte.

Utflykter för hela familjen

Skulle du vilja ha en lite livligare kväll någon gång under semestern så kan du alltid ta en taxi till Kos stad med sina strandfester och stora nattklubbar. Du kan lätt ta en buss in till öns huvudstad som även på dagen utgör ett intressant utflyktsmål. Här finns åtskilliga spännande sevärdheter och fina shoppingmöjligheter.

Under dagtimmarna ligger Tigaki också bra till för utflykter till öns övriga attraktioner. Reser du med barn så kommer en tur till gokartbanan säkert bli populär. Fortsätter du västerut så ligger det en vattenpark cirka 10 kilometer från Tigaki med tillräckligt av vattenrutschkanor och annat roligt för många timmars nöje för vattendjuren i familjen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Tigaki

Populära hotell i Tigaki

Grekland, Kos, Tigaki
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kos, Tigaki
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 510 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kos, Tigaki
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Internet/Wi-Fi