Resor till Kos stad

Kos stad är huvudstad och den viktigaste hamnstaden på ön Kos som är en del av ögruppen Dodekaneserna i det Egeiska havet nära den turkiska Bodrum-halvön. Med omkring 20 000 invånare är Kos stad den lilla öns suveränt största stad och har allt du behöver för en lyckad semester.

Kos stad förknippas ofta med ett livligt nattliv. Framför allt under högsäsongen går det ganska vilt till i bakgatorna och på diskoteken där festen aldrig tycks sluta. I Kos stad kan du med andra ord dansa ända till ljusan morgon. Dagen efter kan du koppla av och samla ny energi till exempel på någon av öns många läckra sandstränder.

Får du nog av festandet kan du dessutom lätt ta en buss från Kos stad till någon av de andra städerna på ön, det avgår dagligen bussar från centrum. Nära Kos stad ligger den populära stranden Lambi Beach, en lång fin sandstrand med många olika vattensportsaktiviteter för den som har lust.

Rik på historia

Det är dock inte enbart för att festa natten lång som det är intressant att boka en billig resa till Kos stad här hos Solfaktor. Öns huvudstad har nämligen mycket annat att bjuda på i form av autentisk grekisk charm och historiska sevärdheter.

Kos stad är faktiskt också känd för sina arkeologiska attraktioner, detta trots att man efter en jordbävning 1933 tvingades återuppbygga stora delar av staden. Även om koncentrationen av historiska sevärdheter inte är lika hög som exempelvis i Rhodos stad så kan du på dina promenader runt i Kos stad se åtskilliga utgrävningar och byggnadsverk som vittnar om stadens rika historia. Dessa byggnadsverk inkluderar inte minst tempelriddarborgen från 1300-talet som står som ett kännetecken för staden nere vid hamnen. Borgen skulle på sin tid skydda staden från pirater som härjade längs dessa kuster. Uppe från borgen tjocka murar har du en flott utsikt ner och in över staden.

Att det mellan de mer moderna husen och hotellen också ligger arkeologiska utgrävningar, romerska villor, venetianska byggnader och turkiska moskéer ger Kos stad en speciell atmosfär. Är du historiskt intresserad kan ett besök på det arkeologiska museet varmt rekommenderas. Det är emellertid även en enastående upplevelse att bara utforska stadens gator lite på måfå.

Stränder och utflykter

Reser du till Kos stad kan du lätt komma att tillbringa mycket tid av din semester på sightseeing, shopping och restaurangbesök i staden. Öns huvudstad ger dig dock även en strålande utgångspunkt för att utforska resten av ön. Du kan till exempel åka på båtturer från hamnen för att utforska ön från vattnet eller till och med åka på en dagstur till Turkiet. Det är också väldigt populärt att hyra cykel för att trampa ut till någon av de närliggande stränderna eller att hoppa på en buss för att se helt andra delar av ön.

Du kommer att ha åtskilliga fina badstränder inom räckhåll när du bokar en billig resa till Kos stad. Precis norr om hamnen kan du slå dig ner på den mjuka sanden under en parasoll och njuta av en avkopplande dag vid det azurblåa havet. Denna mest stadsnära strand och den angränsande Lambi Beach sjuder alltid av liv på sommaren. Det är emellertid inte långt till mindre livliga stränder om du söker lite mer lugn och ro.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kos stad

Populära hotell i Kos stad

Grekland, Kos, Kos stad
8,4
Mycket bra
48 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kos, Kos stad
7,7
Bra
802 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kos, Kos stad
7,7
Bra
176 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Kos stad?

7,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner