Resor till Bodrumområdet

Hela den Turkiska kustlinjen som vetter mot Medelhavet är ett bördigt jordbrukslandskap där man odlar allt från grönsaker till exotiska frukter.

Det azurblå havet möter fantastiska stränder under den varma solen.

Och innanför kusten och det lite plattare jordbrukslandskapet reser sig bergen iklädda en grön matta av pinjeträd.

Provinsen Bodrum ligger i den sydliga delen av detta kustområde. Här hittar du många historiska sevärdheter och platser så som “ett av världens sju underverk”: Mausols Mausoleum. Bodrum präglas av en historisk atmosfär och det finns mycket att upptäcka.

Halvön har ett stort antal mindre städer som ligger utspridda tätt längs kusten. Du tar dig lätt mellan olika platser med lokaltrafiken, de så kallade “dolmusarna”. Det är ett offentligt nät av minibussar som trafikerar hela området. Dessutom finns det god kommunikation med båt och färjor ut till flera av de små öarna i skärgården. Du kan bland annat ta dig med båt till den Grekiska ön Kos som ligger nära Bodrumhalvön.

Bodrum är en fascinerande plats full av kontraster. Här finns allt från historiska ruiner till modernt “jetset” liv. Bodrum beskrivs ofta som Turkiets Riviera.

Bodrum-halvön är en av de vackraste regioner i hela Turkiet. Det är inte för inte som det är just hit som turkarna själva reser när de ska på semester. Här på denna halv-ö finns allt: Livlig stad, mysig hamn, vackra stränder och en varierad natur med mång mysiga vikar.

Bodrums kustremsa längs det Egeiska havet är flera kilometer lång. Här ligger den ena fina badviken efter den andra, med branta klippor och natur som skiljer dem åt. Från många av platserna har man en underbar utsikt ut mot den vackra horisonten och de små öar utanför. På kvällen kan man se ljuset från den grekiska ön Kos, som ligger mindre än en timmes båtfärd från Bodrum.

När du reser till Bodrum halv-ön kan du välja om du vill bo inne i Bodrum stad eller den mer familjevänliga strandorten Bitez eller den lite mer livliga semesterorten Gümbet.

I Bodrum stad är det en härlig blandning av goda restauranger, butiker, mysiga basarer och ett livligt nattliv med allt från barer med live musik till stora diskotek. Om man vill kombinera stad med fina sandstränder, så ska man absolut resa till Gümbet. Om du reser med familjen så är, Bitez, du ska boka. 
En av Bodrums vackraste bukter är Torba, och här har vi noga utvaldt hotell som har fått högsta betyg av sina tidigare gäster. Upplev det lokala livet och stämning på veckomarknaden i Turgutreis eller njut av den avslappnade semesterkänslan i vackra Gundogan.

Om när en stor familj som reser tillsammans, så har vi ett brett urval av hotell med eller utan All Inclusive. Ifall ni är ett par eller några vänner som reser tillsammans, så har vi självklart även här ett fint hotellprogram för vuxna. Vi erbjuder alltid full flexibilitet när det gäller datum och reslängd, och du väljer naturligtvis själv om du vill boka din semester som en paketresa som inkluderar flyg och hotell eller om du själv vill arrangera din transport och enbart boka din semesterbostad genom oss.

Få inspiration och läs mer om att åka på semester på Bodrum-halvön här nedan eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till Bodrum-halvön.

Hotell och semesterbostäder på Bodrum-halvön

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Bodrum-halvön med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra noga utvalda hotell och semesterbostäder på Bodrum-halvön. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Resmål i Bodrum-halvön

 • Gumbet
  1 hotell
  Gümbet har en av de bästa stränderna på Bodum-halvön, och ett nattliv som nästan matchar det i den närliggande huvudstaden. När du inte slappnar av på den inbjudande Blå Flagg-stranden, eller slår dig loss i nattlivet, kan du använda Gümbet ... som utgångspunkt för många spännande utflykter. Läs mer

Populära hotell i Bodrum-halvön

Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
8,9
Mycket bra
176 omdömen
 • Närmaste flygplats: 50 km
 • Avstånd till centrum: ca. 450 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
9,7
Fantastiskt
3388 omdömen
 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Egeiska regionen, Bodrum
9,5
Fantastiskt
1757 omdömen
 • Närmaste flygplats: 39 km
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)