Resor till Kefalos

Kefalos ligger nära den mest kända och förmodligen den flottaste stranden på hela Kos. I den övre delen av Kefalos kan du vandra i de små trånga gränderna samtidigt som du njuter av den sagolika utsikten över den nedre delen av staden och havet. Här uppe kan du koppla av med en kopp kaffe eller en bit mat på någon av de många serveringsställena.

Den gamla delen av den lilla staden ligger på en kulle en knapp kilometer från den breda bukten och stranden på den sydvästra delen av ön. Det är enbart 16 kilometer hit från den internationella flygplatsen. Det tar därför inte lång tid efter det du har landat innan du sitter på någon av de mysiga tavernorna och njuter av utsikten ner över det azurblåa havet.

Ända nere längs kusten ligger en nyare stadsdel som i princip är indelad i semesterområdena Kamari, Kampos och Onia. Här inbjuder den långa stranden som består av sand och rullsten till avkopplande stunder vid det kristallklara havet. Här vid stranden finns det gott om plats för alla och vattnet är långgrunt och barnvänligt. Ska du åka på badsemester med familjen är det därför perfekt att boka en billig resa till Kefalos. Den behagliga tillbakalutade atmosfären i detta område är dock attraktivt för alla och envar som längtar efter en avkopplande semester.

Under antiken var Kefalos huvudstad på Kos och tillika öns första. I våra dagar är det Kos stad som ligger på den motsatta sidan av ön cirka 45 kilometer från Kefalos som har övertagit denna roll. Du kan emellertid fortfarande tydligt märka att den gamla stadsdelen uppe på kullen tidigare har varit ett viktigt maktcentrum på ön. I utkanten av Kefalos kan du till exempel se en stor borgruin som ligger framskjuten med en strategiskt bra panoramautsikt över bukten.

Utforska Kos

Det kan även rekommenderas att besöka Agios Stefanos basilikan från 400-talet som ligger nere vid havet i den bortre änden av bukten. Basilikan är inte stor men om du är historiskt intresserad så är det en fascinerande upplevelse att gå runt mellan de gamla pelarna. Du kan eventuellt ta vägen förbi här under en utflykt upp längs kusten där fler underbara badstränder ligger som pärlor på ett snöre. Dessa stränder inkluderar till exempel Paradise Beach som även den räknas bland öns bästa stränder.

Kos är inte någon stor ö så även om du bara hyr en bil under några dagar av din semester så hinner du utforska mycket av ön. En hyrbil ger dig också möjligheten att ge dig ut på småvägar som genom olivlundar leder fram till små byar med charmiga vitkalkade hus och traditionella tavernor. Det kan även rekommenderas att ta en tur till Kos stad som har ett rikt restaurangliv, shopping och flera intressanta sevärdheter. Det går bussförbindelser dit från Kefalos om du inte har tillgång till bil.

Det finns ett bra utbud av hotell och semesterlägenheter i Kefalos. Boka din vistelse i sökmotorn här på Solfaktor, där hittar du även lätt de billigaste flygbiljetterna till resan. Bokar du båda delar samtidigt är du dessutom täckt av både paketreselagen och resegarantin. Det är semester med extra trygghet!

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kefalos

Populära hotell i Kefalos

Grekland, Kos, Kefalos
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kos, Kefalos
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kos, Kefalos
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi