Resor till Safaga

För 4 000 år sedan använde faraonerna Safaga som bas för handel och utforskande av det röda havet. Senare blev hamnstaden framför allt känd för utskeppning av stora mängder fosfat, som bland annat används vid framställandet av konstgödning och förbättring av matvaruproduktionen i hela världen.

Safaga, som även är känt som Bur Safaga, har fortfarande en livlig hamntrafik (Bur betyder hamn). I dag är det dock mest kryssningsfartyg som lägger till här och liksom vid de närliggande semesterorterna är det framför allt för att njuta av Röda havets strandliv som man reser hit till Safaga.

Utöver gyllene sandstränder där du kan njuta av den givmilda solens värme så erbjuds det även massor av möjligheter att ge sig i kast med olika former av vattensport i Safaga. Kite- och windsurfare från hela världen reser till exempel hit för att njuta av de perfekta förutsättningarna för att susa fram över vågorna. Redan 1993 stod staden värd för världsmästerskapen i windsurfing här vid röda havet.

Semesterorterna vid Röda havet är också eftertraktade resmål bland sportdykare och Safaga är inget undantag. Om du hellre vill utforska den exotiska undervattensvärlden än att surfa så erbjuds det fina möjligheter att följa med på dykturer till de närliggande och färgglada korallreven.

Utflykter

Själva staden Safaga bjuder inte på särskilt många sevärdheter. Eftersom turismen först på senare tid har fått en ekonomisk betydelse här så har du i gengäld möjlighet att uppleva ett mer autentiskt egyptiskt stadsliv än du vanligtvis stöter på i de nyanlagda badorterna som till exempel Soma Bay längre upp längs kusten.

Har du behov av en avkopplande semester med sol och bad där du bara kan koppla av på stranden så är en billig resa till Safaga helt perfekt. Får det gärna hända lite mer under din semester så kan du även utforska mer av Egypten härifrån. Är du bara det minsta lilla historiskt intresserad så kan det till exempel varmt rekommenderas att följa med på en guidad tur till Luxor. Där kan du bland annat se några av Egyptens mest kända tempel byggda till ära av de gamla faraonerna. Luxor är ett enastående ställe att besöka och väl värt den långa bussresan!

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Safaga