Resor till Elenite

Den lilla semesterorten Elenite ligger vid Svartahavskusten ett par kilometer öster om Sveti Vlas. Lite längre ner längs kusten ligger populära resmål som Sunny Beach och Nessebar som båda kan nås med buss från Elenite. Bokar du en billig resa för att njuta av en avkopplande badsemester med sol och strand så finns det dock ingen anledning att lämna Elenite.

Här finns gyllene sandstränder där hela familjen kan njuta av det soliga klimatet och bada i det inbjudande havet. Det finns även gott om aktivitetsmöjligheter med allt från beachvolley till olika former av vattensport. Här finns bland annat en windsurfingskola med undervisning på alla nivåer. Allt här är tillrättalagt så att du ska kunna känna dig väl tillpass och få ut det mesta möjliga av semestern.

Elenite är inte någon gammal stad. Man började bygga de första hotellen här 1985 och det är först under loppet av de senaste årtiondena som semesterorten har hittat sin egentliga form. Idag består Elinite av många semestervillor, lägenheter, hotell och resorts i kombination med ett stort urval av restauranger och butiker.

Restauranger och nattliv

Här finns ett visst nattliv men det är till största delen begränsat till hotellens egna barer. I jämförelse med de livligare städerna längs Svartahavskusten så är atmosfären här förhållandevis dämpad. Det är också övervägande familjer och par som bokar en billig resa till Elenite.

Skulle du under semesterns lopp vilja ha lite mer liv någon kväll så tar det inte lång tid att åka till Sunny Beach.

Utflykter

Utöver att bussarna som kör längs kusten kan användas för att besöka de närmaste grannstäderna så kan du under sommarsäsongen även åka med en liten turbåt från Elenite till den gamla delen av Nessebar (avgår från den långa båtbryggan). Det är ungefär 8 kilometer rakt över den lilla bukten men vanligtvis gör båten även andra stopp på vägen. Tycker du inte om att göra långa turer på vattnet eller om du föredrar att resa i ditt eget tempo så kan du naturligtvis även välja att hyra en bil eller att ta en taxi.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Elenite