Resor till Qerret

Den lilla byn Qerret ligger vid Adriatiska havet i Albanien omkring 20 minuters körning söder om hamnstaden Durres. Den ursprungliga byn som ligger en aning tillbakadragen från kusten är kanske inte så märkvärdig med det är i gengäld den närliggande sandstranden. Denna strand är på sina ställen upp mot 100 meter bred så även under högsäsong kan du lätt hitta en plats att njuta av den givmilda solen.

Får du behov av lite skugga kan du dra dig upp i den vackra pinjeskogen som växer ända ner till strandkanten. Vid den familjevänliga stranden finns det dessutom ett bra urval av barer och caféer inom kort räckhåll om du under dagens lopp skulle få behov av någon förfriskning. Urvalet av faciliteter och aktivitetserbjudanden beror på vilken del av stranden du slår dig ner på. Precis norr om Qerret ligger semesterorten Golem. Dessa två områden flyter mer eller mindre samman till ett enda semesterområde.

Badsemester för en billig peng

Som du nog hör är en resa till Qerret först och främst en möjlighet att njuta av en avkopplande badsemester. Staden innanför stranden och skogen består mest av fridfulla bostadsområden. Även om hotellen och semesterlägenheterna på senare år har skjutit i höjden så är den fridfulla landsortsstämningen fortfarande förhållandevis intakt.

I Qerret kan du dessutom fortfarande glädja dig åt de låga priserna som vittnar om att Albanien (ännu) inte har upplevt samma boom i den internationella turismen så som grannländerna har gjort. När du ligger nere på den fina sanden på den nästan kilometerlånga stranden eller badar i det varma havet kommer du dock lätt förstå varför fler och fler reser till Qerret på Albaniens Adriatiska havskust.

Du kan absolut även kombinera det avkopplande strandlivet med spännande utflykter på en resa till Qerret. Tack vare kustvägen så tar det till exempel bara omkring 20 minuter att köra norrut till Albaniens näst största stad Durres. Här hittar du ett rikt restaurangliv, bra shopping och många spännande sevärdheter så som den största romerska amfiteatern på Balkan.

Är det bara lite fler inköpsmöjligheter och restauranger du söker kan du eventuellt bara nöja dig med att köra de 5 kilometerna söderut till den medelstora staden Kavaja. Bokar du en billig hyrbil till din resa så har du i Qerret på det hela taget en bra utgångspunkt för att åka på utflykter in i landet. Du behöver inte köra särskilt långt bort från kusten för att komma till samhällen som är helt opåverkade av turismen och där livet går sin gilla gång så som det alltid har gjort.

Resor till Albanien

Läs mer om Albanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Albanien här

Hotell i Qerret