Resor till Istanbul

Istanbul är den enda stad som ligger i två världsdelar och här möter du också allt från hypermoderna shoppingcenter och hippa designbutiker till tusenåriga byggnader och platser där orientens mystik kommer nära inpå. Istanbul är en stor stor stad med över 15 miljoner invånare.

Redan när man flyger in över Istanbul förstår man hur stor staden är, och den växer hela tiden. De flesta turister lämnar inte den del som ligger i Europa men det är enkelt att ta en färja eller köra över en av de gigantiska broarna som förbinder de två världsdelarna. I den europeiska delen ligger nämligen de flesta sevärdheterna som stadsdelen Sultanahmet med bl.a. den bysantinska hippodromen, Hagia Sophia, den Blå moskén från 1600-talet, de underjordiska vattencisternerna Yerebatan, och så inte minst Topkapi, det enorma området varifrån olika sultaner under 500 år styrde en stor del av Europa och Mellanöstern. Sultanahmet-området är ett bra området att bo i om du vill komma nära det historiska Istanbul.

I denna del av staden ligger också Grand Bazar, den stora basaren med över 4500 butiker, många historiska turkiska bad (Hamam) och mycket mycket mer. Om du beger dig ner mot vattnet och går över Galatabron kommer du in i en lite mer modern del av staden. här kan du gå upp i Galatatornet, shoppa längs gågatan Istiklal, och till sist upptäcka det stora Taksim-torget. Här finns också många bra hotell och du ska välja att bo i detta område om du söker shopping, nöjen, hippa barer och bra restauranger.

Det är enkelt att ta sig runt i Istanbul. Spårvagnsnätet växer hela tiden och taxi är billigt. Men du kommer nog mest att upptäcka staden till fots och det är det bästa sättet att uppleva Istanbul på. Ta en paus på ett litet kafé, ät dig mätt på det fantastiska turkiska köket, och låt stadens dofter, färger och inte minst de många människorna få göra intryck.

Vem passar detta resmål för?

Istanbul är fantastiskt för dig som älskar storstadssemester. Här finns allt som du kan föreställa dig av shopping, kultur, gastronomi, konst och storstadsupplevelser. Men staden kan också ta musten av de flesta och du kommer upptäcka att du enkelt kan gå 10-15 kilometer på en dag. Staden är inte barnvänlig.

När ska man resa hit?

Våren och hösten är perfekta tidpunkter att resa till Istanbul, då är vädret behagligt. Vintern kan vara något kall och fuktig men å andra sidan är då hotellpriserna ganska attraktiva. På sommaren kan Istanbul vara en fantastisk upplevelse men det är också varmt med temperaturer uppåt 30 grader.

Resor till Turkiet

Läs mer om Turkiet och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Turkiet här

Hotell i Istanbul

Populära hotell i Istanbul

Turkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,6
Fantastiskt
1039 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Avstånd till centrum: ca. 17 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,4
Fantastiskt
3188 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste stad: ca. 2 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Turkiet, Marmararegionen, Istanbul
9,8
Fantastiskt
2630 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi