Resor till Gdansk

Gdansk grundandes år 1225 och var både en av de viktigaste och rikaste städerna i Hansaförbundet. Detta är en pulserande kuststad med en fin hamn, vackra sandstränder i närheten och en charmerande gammal stadskärna.

Den officiella valutan i Polen är polska zlotyn. Prisnivån i Gdansk är relativt låg och som turist får du mycket för pengarna när det gäller shopping, hotellövernattning, restaurangbesök, upplevelser och aktiviteter. Denna stad är ett bra val för en trevlig weekendtur och är bara en kort flygtur bort.

Även om Gdansk blev ordentligt bombat under andra världskriget är det många historiska byggnader som har byggts upp igen till sitt originalutseende. Staden har flera köpcenter och många mysiga butiker som säljer hantverk och delikatesser. Besök gärna Long Market som en gång i tiden var den viktigaste marknadsplatsen, men nu säljs främst turistvänliga och lokala varor här. I gamla stan var rådhuset den enda byggnaden som överlevde andra världskriget men många andra byggnader i gamla stan har restaurerats sedan dess.

Den charmerande badorten Sopot ligger bara en halvtimme från Gdansk och det är allt fler som hittar till denna mysiga badort.

Eftersom det är en hamnstad är det många restauranger som har fisk och skaldjur på menyn. Det finns annars en internationell mix av restauranger, allt från italienskt till sushi, samt restauranger som serverar lokal mat.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utanför Gdansk och har direktflyg till flera flygplatser i Skandinavien.

Vem passar detta resmål för?

Gdansk passar bra för ett weekendbesök, oavsett om man reser med sin partner, familjen eller vänner. Det finns mycket att uppleva av historia, museer, kultur, arkitektur, shopping och nöjen.

När är det bäst att resa hit?

Klimatet är ganska likt det man finner i södra Sverige och det är många som reser till Gdansk på sommaren från juni till augusti. Det är också mycket populärt att resa hit på hösten och under tidiga våren.

Med ett vackert läge i det södra hörnet av den Baltiska bukten, vid kusten av det Baltiska havet, kallas Gdansk ofta för Polens Kustpärla. Och det är sant att staden imponerar med sin färgglada och historiska arkitektur och sitt idela läge vid det Baltiska havet som ger goda möjligheter för cykelturer och promenader längs ett snirkligt nätverk av stigar längs kusten. Här kan du också ta en båttur på stadens flod och besöka en strand i närheten av stan, som omväxling från stadens alla kulturella och historiska sevärdheter.

Staden, som har lite under en halv miljon invånare (vilket gör den till norra Polens största stad, och den fjärde största i hela Polen), är huvudstad i provinsen Pomeranian Voivodeshop, och det kulturella, historiska och ekonomiska centret den historiska Kashubia-regionen.

Boka resan inklusive flyg och hotell

Arrangera själv transporten eller boka ditt hotell i Gdansk inklusive flygbiljett med reguljärflyg eller lågprisflyg till Gdansk International Airport Lech Walesa. Hos Solfaktor hittar du alltid ett stort urval av billiga resor till Gdansk. Bokar du din resa som en sammansatt paketresa med hotell och flygtransport så är du automatiskt säkrad av resegaranti och paketreselagen.

Resor till Polen

Läs mer om Polen och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Polen här

Hotell i Gdansk

Populära hotell i Gdansk

Polen, Gdansk
8,9
Mycket bra
3949 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 8.4 km
  • Internet/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,5
Fantastiskt
541 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 6.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,3
Fantastiskt
6429 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 7.6 km
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Gdansk?

9,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 26 recensioner