Resor till Kap Verde

Kap Verde har 350 soldagar om året, ett stabilt klimat och en genomsnittstemperatur på 23 grader. Ögruppen är känd för sina långa och fina sandstränder. Här kan du bada i havet, vandra längs strandkanten och det är enkelt att komma i semesterstämning.

Kap Verde (Cabo Verde på portugisiska) är en stat och ögrupp i Atlanten, 570 km väster om det afrikanska fastlandet och cirka två timmars flygresa söder om Kanarieöarna. Det officiella språket är portugisiska. Denna ögrupp består av tio större vulkanöar och fem små öar. Det bor ca 550000 invånare (tal från 2017) fördelat på de olika öarna men flera av öarna är obebodda.

Det mesta sker i lugnt tempo på Kap Verde och detta är inte ett resmål för de rastlösa. De små öarna Sal och Boavista är de populäraste semesterresmålen. På ön Sal ligger staden Santa Maria som har byggts i portugisisk kolonialstil och har ett trevligt litet centrum och stränder som passar utmärkt för vindsurfing och kiting. Här dominerar turistindustrin, salsa och exotiska stränder. Huvudstaden i Kap Verde heter Praia och ligger på den stora huvudön Santiago.

Utöver mycket sol, bad och avkoppling kan landet bjuda på ett vackert landskap och en vacker natur. Nationalrätten är grytan Cachupa men innehållet varierar något från ö till ö. Dock innehåller den som standard majs, sötpotatis, bönor, squash, kött eller fisk. Annars har de flesta restauranger på Kap Verde ett stort utbud av fiskrätter med mycket tonfisk, svärdfisk och bläckfisk.

Vem passar detta resmål för?

Detta är ett resmål som passar för de flesta och speciellt för dig som önskar kombinera sol och bad med vattensporter, utflykter och vandring. Det är dock inget resmål för dig som söker party och puls.

När är det bäst att resa hit?

Kap Verde bjuder generellt på ett stabilt och varmt klimat under hela året men de bästa månaderna att resa hit är under vintern och våren, under månaderna december-maj.

Resmål på Kap Verde

Populära hotell på Kap Verde

Kap Verde, Sal, Cabocan
8,3
Mycket bra
166 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kap Verde, Sal, Santa Maria
8,7
Mycket bra
451 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kap Verde, Sal, Cabocan
8,1
Mycket bra
451 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 2.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)