Sista-minuten och restresor till Venedig

Venedig är perfekt för en romantisk avstickare från den hektiska vardagen. Vill du överraska din utvalda med en resa till Italiens berömda kanalstad? Här på sidan hittar du lätt de billigaste restresorna till Venedig just nu. Tar du ett snabbt beslut finns det ofta mycket pengar att spara på resan till Venedig genom att boka sista-minuten restplatser här på Solfaktor.

Oavsett om du ska resa iväg med din partner eller med hela familjen kan ni redan nu börja se fram emot att besöka det förtrollande Venedig med sin Markusplats, Dogepalatset, Basilikan och de många andra sevärdheterna som alla bör uppleva minst en gång i livet. Lägg därtill stadens många mysiga trottoarserveringar, restauranger och vinbarer som döljer sig bland virrvarret av smala gator och torg.

Karta över Venedig

Populära hotell i Venedig

Italien, Veneto, Venedig
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Veneto, Venedig
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Veneto, Venedig
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Så bokar du sista-minuten resor till Venedig

Vill du helst ha full kontroll över semesterplanerna i god tid före avresa så finns det regelbundet erbjudanden som du kan utnyttja. Som tumregel får du dock de billigaste restresorna till Venedig nära avresedagen. Är du redo att resa med kort varsel kan du utnyttja att hotell och flygbolag som har platser kvar ofta sänker priset markant på dessa restplatser när det närmar sig avgång.

Ser du ett bra sista-minuten erbjudande på en resa till Venedig i listan eller sökmotorn här på Solfaktor bör du inte tveka utan boka direkt. Det finns ingen garanti för att priset bara kan fortsätta att sänkas, de kan även vända uppåt igen. När det närmar sig semester- och helgdagar är det ofta drag efter de billiga restplatserna så det är först till kvarn som gäller.

Det behövs som tur är bara ett par klick så kan du se vårt aktuella urval. Du kan med fördel söka på flera olika resdatum eller flygplatser så ökar dina chanser att hitta en billig resa. Generellt sett har du större möjlighet att hitta ett bra sista-minuten erbjudande om du är lite flexibel.

Res till Venedig på en sista-minuten året runt

Det tar bara ett par timmar att flyga till Venedig. Du får därför inte mycket tid under resan på att läsa om kanalstadens alla sevärdheter om du har hittat en restplats i sista minuten. Det gör inte så mycket att du inte är väl förberedd för en stor del av charmen med Venedig är att planlöst gå på upptäcktsfärd och låta sig förbluffas av stadens skönhet.

Slå dig ner på någon av de mysiga uteserveringarna med en cappucino eller en god glass och betrakta folklivet. Venedig är ett av Italiens mest populära resmål så det finns inte någon egentlig lågsäsong. Staden är alltid full av liv.

Med undantag för tiden omkring jul och nyår är det emellertid färre turister under vintermånaderna. Vill du ha Venedig så mycket för dig själv som det är möjligt och kan du leva med risken för regnigt väder så är vintern en bra tid att besöka staden. Både hotell och flyg är dessutom som regel billigare under vintern.

Vi ska dock inte sticka under stolen med att det blir en extra upplevelse när vädret är soligt och inbjuder till uteliv. Om du till exempel bokar en restresa till Venedig på våren så är det vanligtvis redan behagligt varmt men inte för varmt för massor av sightseeing till fots.

Mitt i sommaren är priserna vanligtvis som högst men det finns ändå möjlighet att komma iväg billigt på en restresa. Håll ögonen öppna efter erbjudanden här på sidan. Vill du kombinera upplevelserna i Venedig med en badsemester så kan du eventuellt slå dig ner i den närliggande badorten Lido di Jesolo.

Resor till Venedig

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och destinationer omkring Venedig här:

>> Hitta fler billiga resor till Venedig här
>> Se även våra billiga resor till Florens här