Resor till Marina di Bibbona

Marina di Bibbona ligger på den toskanska Rivieran även känd som Costa degli Etruschi. När du idag står på den långa sandstranden och blickar ut över det turkosblåa havet verkar det självklart att Marina di Bibbona med tiden skulle utvecklas till en av regionens mest populära badorter. Stranden, de natursköna omgivningarna och det milda, soliga klimatet är perfekt för en avkopplande badsemester, särskilt om du väljer att bo på ett av våra hotell här.

När man på 1700-talet byggde försvarstornet Forte di Bibbona här vid kusten var det emellertid inte för att njuta av den betagande utsikten över havet. Tornet var ett framskjutet försvar som skulle beskydda inlandet mot de pirater som på den tiden härjade längs dessa kuster. I takt med att lugnet la sig över området växte det emellertid upp en riktig stad runt tornet, det nuvarande Marian di Bibbona.

Utöver den flotta stranden har Marina di Bibbona allt som du kan tänkas ha behov av på semestern. Här finns allt från campingplatser till unika boutique-hotell. Lägg därtill ett strålande utbud av shoppingmöjligheter och matställen med något för alla i familjen. De många skuggande pinjeträden uppe i staden och den stiliga, gamla tallskogen längs stranden bidrar till att ge Marina di Bibbona sin särskilda, intima stämning. Träden gör också att du till och med på detta populära resmål kan hitta äkta hideaways med deras alldeles egna charm och karaktär och lagom avskärmade från resten av stadens liv.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Bibbona