Resor till Buonconvento

Mitt i hjärtat av det underbara Toscana ligger en av regionens vackraste småstäder, Buonconvento. Den lilla medeltidsstaden med sina omkring 3 000 invånare var under århundraden ett favorit stopp för pilgrimer som följde ”La Via Francigena” från Canterbury i England - genom Frankrike och Schweiz - till Rom. I våra dagar kommer det inte många pilgrimer förbi, men Buonconvento är fortfarande en plats där man har lust att slå sig ner.

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Buonconvento och andra resmål i regionen Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Fridfull landsort som är centralt belägen

Når du går en tur runt på stadens äldsta gator kan det nästan kännas som om tiden stått stilla i Buonconvento. Det är dock samtidigt en stad som sjuder av liv med både lokalbefolkning och besökande på gatorna. En stor del av nöjet med att resa till Toscana och bo i en mindre stad som Buonconvento är ju även att uppleva den intima stämningen på de smala gatorna. Här hänger det färgglada flaggor, representerande stadens fyra distrikt, och fladdrar från de rustika byggnaderna, medan det samtalas livligt om stort som smått över en kopp kaffe på de små trottoarserveringarna. Även om staden har en beskedlig storlek och som resmål står i skuggan av regionens mer berömda städer, så hittar du ändå ett förnuftigt urval av både affärer och matställen i Buonconvento.

Buonconvento ligger nära några av Toscanas mest populära sevärdheter och städer, men är inte själv präglat av massturismen. Till och med under högsäsongen är staden huvudsakligen befolkad av lokalbefolkningen och inte av turister. Därför är det perfekt att resa hit om du vill uppleva det autentiska Toscana och samtidigt vill ha regionens många spännande utflyktsmål inom kort räckhåll.

I bil eller på cykel

Det går buss och tågförbindelse från Buonconvento till bland annat Siena och Florens. Det kan dock rekommenderas att ha tillgång till bil under semestern. På så sätt kan du även lätt göra utflykter till en del av de många andra attraktionerna i regionen. Bara en kvarts körning från staden ligger till exempel det stora Monte Oliveto Maggiore klostret från Medeltiden, som fortfarande är aktivt. Det kan på det hela taget rekommenderas att avsätta gott om tid till att utforska sevärdheterna och de andra charmiga småstäderna i Val d'Orcia. Det är naturligtvis även som gjort för att ta tillfället i akt och köra en lite längre tur till exempel till San Gimignano eller Siena. Du bor så nära att du har goda möjligheter att besöka de populära grannstäderna i början eller slutet av dagen då där är färre dagsturister.

Vill du låta bilen stå en dag, så har detta område även många vandrings- och cykelleder. Du kommer visserligen inte så långt på en dag, men det ger dig en helt annan känsla för landskapet att utforska det i ett lugnare tempo till fots eller på cykel. Du kan till exempel följa bakgatorna och de små vägarna ut till någon av de små vingårdarna precis söder om staden. Här har du goda möjligheter att komma nära produktionen och naturligtvis att smaka de olika vinerna.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Buonconvento