Resor till Marsala

Staden ligger vackert vid havet på västra Sicilien, cirka 30 km söder om Trapani. Tycker du om vin och härliga stränder? Då är detta staden för dig.

Marsala är nog mest känt för att ha gett namn till det berömda vinet med samma namn, som de senare åren fått en renässans. Det är därför också möjligt att besöka många av stadens olika vinkällare och smaka på de goda dropparna under ett besök i Marsala.

Men Marsala är också känd för att vara staden, där Italiens befriare Garibaldi ilandsatte sina frihetskämpare i kampen för att ena Italien på 1800-talet. Som för så många andra städer på Sicilien, kan stadens rötter spåras hela vägen tillbaka till den grekiska perioden, faktiskt ända till den tiden då fenicierna dominerade på dessa kanter. 

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Marsala? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du till Marsala som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, är Trapani flygplats - med det officiella namnet Aeroporto Civile Vincenzo Florio di Trapani, den som ligger närmast Marsala. Flygplatsen betjänas av många lågprisbolag, som t.ex. Ryanair, och det finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit.

Tåget mellan Palermo och Trapani stannar i Marsala, och det finns också många bussförbindelser till och från staden.

Många av våra resenärer väljer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

Det finns ett bra urval av restauranger och butiker i staden, och om du önkar att handla in mat för att laga egna rätter under semestern, hittar du också det nödvändigaste i stadens matvarubutiker.

Utflykter och sevärdheter

I staden kan vi rekommendera att besöka den grekisk-romerska arkeologiska parken, som har flera vackra mosaiker. Stadens domkyrka uppfördes under normandernas tid, men har gått igenom flera restaureringar. Dess interiör bjuder på ett fantastiskt hantverk.

Många människor besöker staden i samband med den årliga jazzfestivalen "Marsala Doc Jazz Festival" som äger rum i mitten av juli månad. Jazzfestivalen som framförallt bjuder på många italienska artister men även stora internationella namn som Chick Corea, Antonio Carlos Jobim och Burt Bacharach arrangeras bl.a. av den internationellt kända vingården Donnafugata. Det arrangeras därför flera koncerter i Donnafugatas 200 år gamla källare i Marsala.

Om du tycker om gott vin rekommenderar vi att du gör ett besök på Donnafugata. De tar gladligen emot gäster, bara du meddelar din ankomst i förväg. Framförallt deras rödvin Milleunanotte och Tancredi är fantastiska, eller deras Passito di Pantelleria Ben Rye.

En semester här, är helt enkelt ideal, om du tycker om kulinariska upplevelser och goda viner. 

Därtill kommer naturligtvis kuststräckas många härliga sandstränder och andra intressanta historiska städer, som bjuder in till många upplevelserika utflykter

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marsala

Populära hotell i Marsala

Italien, Sicilien, Marsala
8,9
Mycket bra
422 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Marsala
7,2
Bra
498 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sicilien, Marsala
9,8
Fantastiskt
827 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi