Resor till Villasimius

Det finns bara omkring 3 000 fast bosatta invånare i Villasimius, men på sommaren mångdubblas befolkningen när kombinationen av fantastiska stränder och det soliga klimatet lockar hit semesterresenärer från när och fjärran. Det tidigare fiskeläget är samtidigt känt för sitt nattliv, så när solen går ner sjuder staden fortfarande av liv på de många restaurangerna, pizzeriorna och barerna längs stadens huvudgata. 

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Villasimius och andra resmål på ön.

Perfekt för en badsemester

I Villasimius finns ett litet arkeologiskt museum, som är intressant for dig som gärna vill veta lite mer om staden och områdets rika historia. Det går dock inte att bortse från att den huvudsakliga anledningen för de flesta att resa till Villasimius är närheten till en del av Sardiniens bästa stränder vilka utgör en del av det marina Capo Carbonara naturreservatet. Det innebär att det finns vissa restriktioner för sportfiske och vattensporter. Detta gör emellertid bara området ännu mer attraktivt för badande som här kan välja mellan ett helt pärlband av fina, vita sandstränder med långgrunt turkosblått vatten.

Bara några få minuters körning från Villasimius kan du slå dig ner i sanden till exempel på den breda och över en kilometer långa Simius stranden eller köra lite väster ut till den idylliska och barnvänliga Punta Molentis stranden. Det tar dig heller inte mer än 10 minuter att köra till Spiaggia del Riso, som precis som namnet antyder framför allt är känd för sin vita kvartssand, som med lite god vilja liknar riskorn.

Oansett om du reser med eller utan barn så har du i Villasimius den perfekta utgångspunkten för en badsemester vid Medelhavet. Det finns emellertid mycket annat att göra än att "bara" ligga på stranden vid vattnet hela dagarna och lapa sol - även om det är lockande! Inom kort avstånd ligger till exempel Sette Fratelli-skogen, som är ett bra ställe för vandringsturer. Under sommarmånaderna kommer du dessutom upptäcka att Villasimius ofta står värd för åtskilliga musik- och matfestivaler. Tillbringar du din semester här i juli så har du möjlighet att uppleva när den traditionella helgonfesten, Festa della Madonna del Naufrago, anordnas. 

Allt gott från havet 

Efter en dag med avkoppling på en av de många, härliga badstränderna i området eller en dag använd till intressant sightseeing så finns det rikliga möjligheter att stilla hungern i Villasimius.Trots att staden ända fram till 1862 hette Carbonara så är det framför allt fisk och skaldjursrätter som det är värt att hålla utkik efter på restaurangernas menyer i Villasimius. Det korta avståndet till det varma, klara havet ger stadens restauranger lätt tillgång till allt det färska och nyfångade från havet och som även ingår i områdets mest traditionella rätter.  

Liksom på resten av ön så kännetecknas det lokala köket huvudsakligen av enkla men mycket välsmakande rätter, ledsagade ner i stupen av goda lokala viner. Trots närheten till havet är det sardiska köket även känt för rätter som avspeglar att befolkningen under långa perioder har levt av lantbruk och fårskötsel. Är du ingen älskare av fisk så finns det även ett rikt urval av rätter tillagade till exempel av lamm, get eller kanin. Nationalrätten, porcheddu, är till exempel stekt spädgris på spett. På ett populärt resmål finns det förutom de traditionella rätterna naturligtvis även många ställen där menyn har en mer internationell prägel med välkända rätter.  

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Villasimius