Resor till La Morra

La Morra är en av vinstäderna i Piemontes vackra vindistrikt, Langhe. Runt staden böljar vinmarker så långt ögat når. Kom hit och njut!

Belvedere och Barolo

La Morra är en trevlig och charmig liten stad som bjuder på en rad olika monument men som mestadels är attraktiv för gourmeter och vinkännare som önskar att uppleva detta områdes fantastiska viner och gastronomi.

Från stadens huvudtorg Piazza Castello, som är helt öppet ut mot landskapet på den ena sidan, har man utsikt över hela Langhe. Det är nog därför det också kallas Belvedere, alltså vacker syn. Här finner man bank, apotek, bageri, turistinformation och självklart vinbarer och restauranger för varje smak.

Karta över La Morra

Klicka på kartan härunder för överblick över semesterboende i staden samt en översikt över de närmaste flygplatser och avstånd från städer i Nordeuropa.

Hotell, lantställe eller semesterlägenhet?

Hos Solfaktor erbjuder vi ett urval på mer än 1.500 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar många hotell, villor och semesterlägenheter i Piemonte. 

Ovanför kan du söka i sökmaskinen för att snabbt se tillgängliga semesterboende i och runt omkring La Morra. 
 
Ska de gastronomiska upplevelser skapa ramarna för semestern? Så kan du med fördel överväga att bo på en agriturismo i Norditalien. Detta är typiskt charmerande ställe i lantlig idyll där värdfamiljen ser till att du får en unik inblick i det lokala kökets härligheter. 

Har du frågor om olika typer av semesterboende i Piemonte, eller vill du bara gärna få tips och råd till att välja rätt är du naturligtvis välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl.

Transport

Det ligger flera internationella flygplatser i det norra Italien. Ska du på semester i Piemonte och La Morra ligger Torino Caselle flygplatsen närmast, men inom överkomligt avstånd finner du även Genova samt Milanos båda flygplatser. På så vis är det smidigt och lätt att hitta en flygrutt som snabbt tar dig till denna delen av Italien. Vill du istället köra i egen bil, är det drygt 1.700 km från södra Sverige.

Det går buss till staden men vår rekommendation är att du har en bil (egen eller hyrbil) till förfogande, vilket underlättar din vistelse i området avsevärt. En hyrbil kan du boka med upphämtning direkt på flygplatsen och lämnar den när du reser hem igen. Du underlättar inte bara transporten till och från flygplatsen, utan har fina möjligheter att göra spännande utflykter.

Inköpsmöjligheter

Det finns fina möjligheter att äta på goda restauranger i staden och runt om i Piemonte. Regionen har dessutom Italiens största koncentration av Michelin-restauranger.

Vill du själv kunna laga mat under semestern har La Morra en utmärkt köpman. Mataffären ligger på Via Roma och har det mesta du har behov för under semstern, så som färska grönsaker och frukt samt ett urval av lokala viner. Dock är det stängt torsdagar.

Utflykter

Se fram emot att ta på utflykt bland de böljande vinmarker, karaktärsfulla medeltidsstäder och välbevarade kulturhistoriska sevärdheter.

Du befinner dig här mitt i Langhe vindistrikt, där några av Italiens bästa och mest berömda rödvin produceras - häribland Barolo. För vinkännare är staden Barolo några km bort också ett upplagt utflyktsmål. Lite längre bort bjuder Alba också på flera intressanta kulturella upplevelse samt ett inbjudande centrum med utmärkt shoppingutbud.

Lokala länkar

Du finner hemsidan för den lokala turistbyrå här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i La Morra