Resor till San Felice del Benaco

San Felice del Benaco är en mindre kommun med knappt 3000 invånare som ligger på den sydvästra sidan av Gardasjön mellan Manerba mot söder och Salò mot norr. Området består av tre mindre delar; San Felice, Portese och Cisano.

Varifrån kommer namnet?

Man menar att namnet San Felice kommer från det latinska Sinux felix som betyder den lyckliga bukten eller från de helgon (Felice, Adauto och Flavia) som var områdets skyddshelgon. Portese ligger ca. 1 km från centrum av San Felice och är ett litet fiskeläge.

Angelo Zanellis födelsestad

Cisano ligger uppe på ett mindre berg varifrån man har en fantastisk utsikt ut över Salóbukten. Värt att se i San Felice är bl.a. barokkyrkan från 1740-1781 som är dedikerad till helgonen Felice, Adauto och Flavia. Besök även Palazzo Roting från 1800-talet som idag är det fungerande rådhuset i staden. San Felice är också den kända skulptören Angelo Zanellis (1879) födelsestad.

Ännu en paradisisk kyrka

I Portese finner man även sevärd kyrka från 1600-talet, byggd till ära av San Giovanni Battista samt stadens slott från den sena Medeltiden. I Cisano kan man se Palazzo Cominelli som byggdes i mitten av 1600-talet av Cominelli familjen. Till kommunen hör även den vackra ön Isola del Garda som är den största ön i Gardsjön.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Felice del Benaco