Resor till Limone sul Garda

Gästfrihet på toppen av Gardasjön

Besök Limone som är en av de vackraste städerna vid Gardasjön. Här blir du mött av en trevlig atmosfär och en gästfri befolkning. Staden har inte mer än knappt 1000 invånare, men på en fin sommardag kan antalet besökande mer än fördubblas!

Limone sul Garda ligger beläget nedanför några imponerande berg som nästan hotar att dunka dig i ryggen med lite för stora tassar - men bara lugn det är en ren illusion för mellan klipporna kan du se gröna oaser och så har du sjöutsikten som gör en semester i Limone sul Garda till en unik upplevelse.

Stadens sysselsättning har genom tiden bestått av fiske och citronodling, framför allt det senare har haft stor betydelse för stadens namn som översatt till svenska betyder citron även om det inte är optimala förutsättningar för att odla citroner här. Citroner har emellertid ända sedan 1300-talet vuxit överallt på denna sida sjön tack vare det milda klimatet. Vill du gå ut och äta kan vi rekommendera restaurangerna Monte Baldo, Gemma och Gato Borracho för att nämna några få.

Svalka dig i Gardasjön

Når solen steker över Limone och du får behov av att svalka dig en aning så finns det i Limone flera små stränder norr om staden från vilka du kan bada men det är tal om stenstränder. En av dessa stränder är en privat strand som hyr ut solsängar. Söder om staden ligger dessutom en något större strand som består av grus och sten.

Under en semester i Limone är det många som åker på utflykt till bland annat Verona, Venedig, Vicenza, Riva del Garda och de övriga städerna vid Gardasjön. Du kan till exempel ta båten rakt över Gardasjön till Malcesine, något vi kan rekommendera å det varmaste. Men du kan även bege dig ut på vandringsturer i inlandet eller besöka de mindre sjöarna Ledro, Idro och Tenno en bit in från Gardasjöns västra strand.

Känd semesterdestination

Limone sul Garda är idag ett välkänt resmål för många turister som här får behagliga omgivningar till mycket rimliga priser. Limone har upp emot 20 000 besökare under högsäsong men det märks inte riktigt när du går längs sjöpromenaden eller på de måleriska, smala och inbjudande gatorna eftersom stadens charm övertrumfar strömmen av människor.

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Italien och vi har varit danskarnas föredragna respartner sedan 1999 med det bästa utbudet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta överdådiga semesterland. Res med oss på en härlig semester till Limone sul Garda - vi har valt ut områdets bästa hotell och semesterbostäder åt dig så du kan fokusera på att vara ledig och koppla av. Välj själv om du "bara" vill boka din vistelse eller om du vill boka en paketresa som även inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Hotell i Limone sul Garda

Populära hotell i Limone sul Garda

Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
8,3
Mycket bra
1892 omdömen
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
8,5
Mycket bra
1281 omdömen
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
9,4
Fantastiskt
176 omdömen
  • Närmaste flygplats: 97 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Mer information inför din semester i Limone Sul Garda

Limone Sul Garda som är beläget vid Gardasjön i regionen Lombardiet är en perfekt utgångspunkt för en semester vid Gardasjön. Staden som ligger omgiven av berg på den ena sidan och av sjön på den andra är en av de vackraste städerna vid Gardasjön och är välkänd för sin intima atmosfär och sin gästvänliga befolkning som bara består av ungefär 1 000 invånare. Inbitna James Bond kännare vet säkert också att James Bond-filmen Quantum of Solace från 2008 innehåller enstaka scener inspelade längs vägarna runt Limone sul Garda.
 
Stadens historia
Trots närvaron av de berömda citronerna i staden som dessutom ingår i stadens namn så har stadens namn egentligen ingen koppling till citroner utan till det gamla ordet lemos som betyder alm eller limes som på latin betyder gräns och syftar på gränsen till grann-kommunerna Brescia och Trento.
 
Fram till 1940-talet var staden enbart tillgänglig antingen från sjösidan eller över bergen. Vägen till Riva del Garda som har bidragit till att sätta Limone Sul Garda på turistkartan och göra den till ett av de mest populära semesterområdena vid Gardasjön byggdes nämligen först 1932.

Sevärdheter i Limone sul Garda

Till stadens sevärdheter hör den gamla citronlunden, Limonaia del Castèl, som är öppen varje dag på sommaren och söndag eftermiddag på vintern; kyrkan Chiesa di San Rocco nära den gamla hamnen rymmer några vackra fresker; utställningen om den lokala olivoljetillverkningen i stadens olivoljefabrik; sockenkyrkan Chiesa di San Benedetto som har en underbar panoramautsikt över sjön; Chiesa di San Pietro som är stadens äldsta kyrka (den anses härröra från 1100-talet eller tidigare) och ligger en kort promenad från stadens centrum.
 
Utöver dessa sevärdheter bjuder en semester i Limone Sul Garda på manga aktivitets- och utflyktsmöjligheter. Du kan till exempel åka på utflykt till berömda kulturstäder så som Verona och Venedig, ta båten tvärs över sjön till staden Malcesine eller göra vandringsturer i inlandet runt Gardasjön. Skulle du däremot heller känna för avkoppling i solen och badande i sjön så finns det ett par små stenstränder norr om stadens centrum samt en lång stenig strand söder om centrum.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här