Resor till Gargnano

Resa till Gargano, som är en av de många små byarna som ligger nere vid Gardasjön mellan Gardone och Limone.

Gargnano gör inte mycket väsen av sig och på grund av sitt läge passerar tusentals turister förbi byn dagligen utan att stanna, vilket kan anses som en liten miss. Gargnano är en av de byar vid sjön som har bevarat sin ursprungliga charm och har många lokalbor kvar som lever det liv de alltid har levt. Ändå har byn många spännande möjligheter.

Byn har en trevlig liten trädgård och en huvudgata fyllt med små lokala butiker. Gargnanos stolthet är dock Musolinis breömda "Villa Feltrinell", som idag är ett av mest berömda hotellen i världen. Det ligger helt avsides i en park vid sjön och kan inte besökas av utomstående.

Gargnano är också en mycket bra utgångspunkt för utflykter längs med sjön och i de omkringliggande bergen. Om man ser bergskörning som en utmaning, så är det absolut ett måste att köra upp till den konstgjorda sjön Valvestino. Vägen startar lite utanför byn och om man fortsätter förbi Valvestino kommer man över till Idro sjön, som ligger på motsatt sida av bergen. Därifrån kan man fortsätta norr ut via Ledrosjön till Riva, eller söder ut så är man tillbaka till Saló.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gargnano