Resor till Desenzano del Garda

Letar du efter en trevlig stad vid Gardasjön, där du får lite av allt? Så är Desenzano del Garda med sin fina placering en upplagt möjlighet för dig!

Välkommen till Italien och Gardasjön med Solfaktor, vi är specialister på resor till Desenzano del Garda där du bor på noga utvalda hotell på din semester.

Gardasjöns inofficiella huvudstad

Desenzano del Garda som ligger på den sydvästra bredden av sjön i kommunen Brescia och regionen Lombardiet betraktas som Gardasjöns inofficiella huvudstad. Det beror inte bara på stadens storlek, den har ca. 25.000 invånare (vilket är mycket runt Gardasjön), men också att du enkelt tar dig runt till andra städer i området med offentlig transport som buss, tåg eller båt. Med tåg når du de mer långväga utflyktsmålen som t.ex. storstäderna Milano, Verona och Venedig medan bussar tar dig runt sjön och båtar till några utvalda städer. Om du ankommer i hyrbil eller egen bil har du nära till avfarten från motorvägen A4 (Milano-Venedig).

Berömt för sin hamn och inbjudande centrum

Desenzano del Garda är känd för sitt charmiga och sevärdiga centrum med trevliga små ringlande gator bland stadens sevärdheter. Framför allt samlas mycket besökande och invånarna vid stadens lilla stämningsfulla hamn där det även finns en större marina, skyddad av en imponerande hamnmur, en lång sjöpromenad flankerad av träd och kajen där turbåtarna på sjön lägger till. Du finner även massor av lokal stämning runt de två torgen Piazza Malvezzi och Piazza Matteotti.

Massor av goda restauranger

En annan fördel vid Desenzano del Garda är att stadens centrum är fullt av goda restauranger, glassbarer och caféer samt trevliga barer. Det finns både biograf och diskotek i staden samt ställen där du kan hyra cyklar, vilket vi rekommenderar då denna södra delen av Gardasjön är bred, utan direkta höjdskillnader som man annars finner på norra sidan.

Staden har också en lokal marknad som hålls den första söndagen i månaden, där du kan fynda allt från antikviteter, handmålad keramik och lokala delikatesser så som t.ex. salami och ost.

Utflyktsmöjligheter

Förutom de många andra små trevliga städer runt Gardasjön, samt närliggande Sirmione och dess Catullo grottorna är Desenzano även en fin utgångspunkt för dagsutflykter till nöjesparkerna Gardaland och Caneva World, samt längre utflyktsmål som storstäderna Verona och Venedig som båda nås smidigt med tåg.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Desenzano del Garda

Populära hotell i Desenzano del Garda

Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
9,0
Fantastiskt
527 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
8,9
Mycket bra
1387 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 210 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
9,2
Fantastiskt
833 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)