Resor till Riccione

Riccione passar kanske den något yngre publiken bättre. Här ligger den långa breda sandstranden mitt i staden och längs med strandpromenaden finns det mängder av restauranger, barer, diskotek och butiker.

Badsemester med många möjligheter

Riccione ligger mitt emellan badorterna Cattolica och Rimini. I takt med att städerna vuxit, har de nästan vuxit ihop, och ligger nu som pärlor på ett snöre längs kusten.

Där det i Rimini finns en hel del höga byggnader och mycket tät bebyggelse, har man i Riccione valt att hålla staden mer öppen genom att bygga lägre hus. Riccione framstår som mer exklusiv och välhållen än Rimini, och framförallt stadens övre del har en hel del villor, trädgårdar och gröna områden.

Riccione är en förhållandevis ung stad, som blev känd som badort först på 1950-talet, men i motsats till Rimini, är Riccione under sommarhalvåret i huvudsak besökt av italienska turister. 

Karta över Riccione

Genom att klicka på kartan över Riccione här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Riccione? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Har du några frågor, eller gärna vill ha hjälp med att hitta precis rätt semesterbostad till dig och din familj, är du varmt välkommen att kontakta oss på 040 60 60 499, så ska vi hjälpa dig med tips och råd. Vi du gärna uppleva flera olika delar av Italien på din semester, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - möjligheterna är oändliga.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du spendera semestern i Riccione, är den närmaste flygplatsen den i Rimini, men inom räckvidd ligger också Bologna flygplats. Till dessa flygplatserna flyger en rad bolag, bland annat Ryanair, easyJet och SAS, så du kommer inte ha några problem att hitta ett flyg hit. Det kör tåg mellan Bologna och Ancona, som längs med kusten bland annat stannar i Riccione. Tågbanan löper bakom staden, vilket kan höras svagt då du befinner dig på gågatan. Därtill kommer diverse bussförbindelser och inte minst kustvägen samt en motoräg några få kilometer bort, som gör det lättare att komma till och från staden i bil. Med en hyrbil är det inte bara lätt att komma till och från flygplatsen, utan du har också en större frihet att utforska öns sevärdheter i ditt eget tempo. Det är en tur på cirka 1900 km från mellersta Sverige till Rimini. Med en övernattning längs vägen är det en sträcka som många klarar av. Dessutom kan turen genom Europa vara en en möjlighet att se nya delar av kontinenten.

Restauranger och shopping

Riccione bjuder på goda inköpsmöjligheter av kläder, skor och liknande. Dessutom hittar du ett brett urval av barer, restauranger och caféer. Stadens huvudgata görs varje dag om till en gågata klockan 18:00, vilket ger de ljumna sommarkvällarna en helt speciell stämning. Under dagstimmarna söker sig de flesta ner till de fina sandstränderna, som ligger nedanför stadens gator. Här är det möjligt att både betala för en solstol och parasoll, samt att lägga sig på de offentliga stränderna som är helt gratis.

Utflykter

Om du får lust till lite kultur under din semester, kan du med fördel ta tåget till Rimini, vilket endast tar 15 minuter. Härifrån går du till Riminis trevliga historiska centrum, som bjuder på fina, gamla byggnader och monument från bland annat Romartiden. har du lust att köpa färsk frukt till kvällens måltid, finns här också en vidunderlig saluhall, där framförallt de lokala gör sina dagliga inköp. Det har blivit populärt att åka iväg på cykelsemester i Emilia Romagna regionen, vilket många hotell har tagit fasta på. Därför erbjuds det på flera platser möjligheten att hyra cyklar samt följa med på guidade cykelturer i området. Om semestern ska vara lite mer på barnens premisser, bör ni unna er ett besök på den fantastiska och mycket stora Naturparken Oltremare i Riccione. Här kan ni se både delfiner, havssköldpaddor och andra vattendjur.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Riccione