Resor till Skopelos

På en resa till Skopelos kommer du kunna avnjuta en avslappnad strandsemester på en charmig ö. Här hittar du natursköna stränder, pittoreska landsorter och en autentisk grekisk charm. Ön passar bra till barnfamiljer och par som önskar en lugn semesterupplevelse. Boka en billig resa till Skopelos med Solfaktor.

Skopelos som resmål

Skopelos är en liten ö i det Egeiska havet, som tillhör ögruppen Sporaderna i Grekland. Den ligger öst om halvön Pilio på det grekiska fastlandet och har cirka 4500 fasts invånare. Ön är känd för sin autentiska grekiska charm, lugna atmosfär, vackra natur och är ett favoritresmål för barnfamiljer, par och äldre på semester.

Med sina vackra stränder, varierade landskap och charmiga landsorter, lockar Skopelos besökare som söker en aktiv semester och en naturskön upplevelse.

>> Läs mer om din resa till Grekland här

>> Läs mer om din semester till Skiathos här

>> Läs mer om din resa till Samos här

Strandliv på Skopelos

Grekland är känt för sitt idylliska sol och strandliv och Skopelos är balsam för själen för dig som önskar avkopplande dagar i vackra omgivningar. Ön lockar inte till sig alltför många turister, i jämförelse med grannön Skiathos eller andra öar i Grekland, så här kan du njut av lugna dagar vid det fantastiska Egeiska havet

En av de mest populära stränderna på Skopelos är Panormos Beach. Det är en vacker bukt med vit sand och turkosblått vatten. Stranden är organiserad med solsängar och parasoll, samt flera restauranger och caféer i närheten. Kastani Beach är en annan populär strand med Skopelos, med finkornig sand och ett par strandbarer. Den blev berömd efter att man spelat in filmen Mamma Mia här.

Stafilos Beach är en vacker strand som ligger omgiven av gröna kullar och Milia Beach ligger i en naturskön bukt omgiven av ett frodigt landskap. Sistnämnda har inte så många faciliteter, men det är en vacker plats för dig som vill njuta av den naturliga skönheten.

När är det bäst att resa till Skopelos?

Klimatet på Skopelos liknar andra öar i Sporaderna, med milda vintrar och varma somrar. Högsäsongen är mellan juli till mitten av september, och detta är den mest soliga perioden med temperaturer mellan 25-35 grader. Föredrar du att undvika de varmaste dagarna, är även våren och hösten bra alternativ för en resa till Skopelos. Då kan du utforska ön på en aktiv semester, njuta av naturen och dra fördel av den mindre mängden turister på stränderna och vid attraktionerna. Vintern på Skopelos är mild med temperaturer runt 15 grader, men det faller ofta nederbörd i perioden.

Attraktioner och aktiviteter på Skopelos

Det finns många attraktioner och aktiviteter att utöva på en resa till Skopelos. Oavsett om du är på jakt efter grekisk charm i små landsorter eller en aktiv semester i vacker natur. Utforska charmiga Skopelos stad där du kan promenera runt på pittoreska kullerstensgator, besöka traditionella vitkalkade hus och beundra arkitekturen som pryder staden. Skopelos är också känd för sina vackra kyrkor och kapell, och det kan exempelvis besöka Panagitsa of Pyrgos som ger en fantastisk utsikt över Skopelos stad. Det är också populärt att besöka Agios Ioannis Chapel som är känt för att vara filmplatsen för Mamma Mia.

Besök den lilla landsorten Glossa som ligger på en höjd och bjuder in till en fantastisk utsikt över det Egeiska havet. Här kan du vandra runt på smala gator, besöka lokala butiker och njuta av atmosfären i den traditionella landsorten.

Det är också populärt att ha en aktiv semester på Skopelos. Ön har ett nätverka v vandringsleder och vägar som leder dig igen om det vackra landskapet. Här kan du vandra längs olivlundar, skogar och fjällandskap, medan du njuter av vacker natur och utsikt över Egeiska havet. Stafilos som ligger på öns sydöstra sida är ett härligt ställe för vandringar.

Det är också populärt att följa med på båtturer och upptäcka dolda bukter och pärlor runt Skopelos. Du kan följa med på ö-luff och besöka närliggande öar som Alonissos och Skiathos.

Matopplevelser og uteliv på Skopelos

Matupplevelserna på Skopelos bjuder på traditionell grekisk kultur och autentiska rätter. Ön är känd för att erbjuda färska och välsmakande ingredienser, vilka inkluderar lokala ostar, olivolja, fisk och skaldjur. Närheten till Egeiska havet gör att många restauranger serverar färsk fisk och skaldjur som är fångade samma dag. Du bör också prova öns alla lokala ostar som den mest kända - den grekiska fetaosten, samt andra mer lokala ostar såsom graviera, kefalotyri och ladotyri. I likhet med resten av Grekland, är Skopelos känd för sin goda olivolja som produceras på ön och används i många lokala rätter och sallader.

Utelivet på Skopelos är känt för sin avslappnade och charmiga atmosfär. Ön lockar inte så stora folkmängder och det finns inte så många barer och nattklubbar på ön. Önskar du mer feststämning på semestern, kan du istället besöka Skiathos, som är den mest populära ön för detta bland Sporaderna.

>> Läs mer om din resa till Sporaderna här

>> Läs mer om din resa till Kykladerna här

>> Lär mer om din reas till de Joniska öarna här

>> Läs mer om din resa till Dodekaneserna här

Flyg och hotell på Skopelos

Skopelos har ingen egen flygplats, utan den närmsta ligger på grannön Skiathos som också betjänar de mindre öarna i Sporaderna. Det innebär att du från Sverige måste flyga till Skiathos och sedan ta färjan vidare till Skopelos. När du ankommer till Skiathos är det en kort biltur till Skiathos hamn, en resa du kan avverka med buss eller taxi. Färje-trafiken i Grekland är välutvecklad och under högsäsongen går det flera färjor dagligen mellan Skiathos och Skopelos. Båtturen tar mellan 30 och 60 minuter, beroende på vilken operatör du väljer.

När du ankommer till hamnen i Skopelos kan du både ta buss eller taxi till ditt hotell. Det är också många som väljer att ha en hyrbil på resan för att utforska ön på egen hand. Du väljer själv om du vill boka din resa som ett paket som inkluderar hotell, flyg och eventuell hyrbil, eller om du vill boka transport och hotell var för sig.

Det finns många olika typer av boenden på Skopelos, som passar både familjer och par på en resa. Här kan du välja mellan All Inclusive-hotell med flera faciliteter eller semesterhus och semesterlägenheter för dig som vill ha mer frihet och större plats. Oavsett vad dina preferenser är, kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din resa till Skopelos.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Skopelos

Populära hotell i Skopelos

Grekland, Skopelos, Panormos
9,6
Fantastiskt
279 omdömen
  • Närmaste flygplats: 344 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Skopelos, Stafilos
  • Närmaste strand: ca. 650 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Grekland, Skopelos, Panormos
9,4
Fantastiskt
23 omdömen
  • Närmaste flygplats: 343 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)