Resor till Abu Dhabi

Abu Dhabi är den största av de sju Förenade Arabemiraten vid den Persiska viken. Innan man hittade olja här på 1950-talet var huvudstaden Abu Dhabi och resten av emiratet ett enkelt samhälle med pärlfiskare och beduiner. Efter upptäckten av olja har emiratet genomgått en explosionsartad utveckling och är idag ett toppmodernt samhälle och spännande resmål.

Även om Abu Dhabi med omkring 1,5 miljoner invånare bara är den näst största staden i de Förenade Arabemiraten (UAE) efter Dubai så är den huvudstad. Här bor president Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan men även många utlänningar - hela 80 procent av befolkningen. Även om Abu Dhabi är mycket kosmopolitiskt så är staden mer traditionell och känns kulturellt mindre västlig än Dubai.

Den Arabiska Juvelen

Abu Dhabi, som kallas för den Arabiska Juvelen har dessutom en mer avslappnad atmosfär. Detta avspeglar sig dels i att staden inte i lika hög grad som Dubai lever av att erbjuda sina turister massor av shopping och nöjesmöjligheter. I Abu Dhabi tar bostadsområdena mer plats än affärskvarteren vilket i sig skapar en mer tillbakalutad stämning. Det finns emellertid massor att se och uppleva på en resa till Abu Dhabi.

Abu Dhabi är den rikaste staden i Emiraterna så inte överraskande kommer du här att mötas av fantastisk arkitektur och storslagna byggnader. En av de mest kända är den skinande vita Sheikh Zayed-moskén som sägs rymma 40 000 bedjande på en och samma gång. Den vackert utsmyckade moskén är utan tvekan en av de mest imponerande i världen och helt klart värd ett besök på en resa till Abu Dhabi.

På dessa religiösa platser har man "dresscode" vilket innebär att besökare i shorts, åtsittande eller genomskinliga kläder inte är välkomna. Ska du besöka moskén så se till att ha långbyxor eller kjolar som når ner till anklarna, långa ärmar ner till handleden, axlarna ska vara täckta och kvinnor ska bära sjal för att täcka huvudet.

Abu Dhabi för hela familjen

Har du barn med på resan eller har du bara själv lust till en adrenalinkick? Då bör du besöka Ferrari World som ligger på en av de yttre öarna i staden. Ferrari World är en temapark som bland annat har världens snabbaste rutschkana och tillräckligt med andra nöjen för att sysselsätta både barn och vuxna i åtskilliga timmar.

Att Abu Dhabi ligger på rad av småöar som sträcker sig ut i Persiska viken innebär att det även finns massor av aktiviteter på vattnet. Du kan till exempel följa med på guidade kajakturer i den 19 kvadratkilometer stora Eastern Mangrove National Park som har ett rikt fågelliv som bland annat inkluderar flamingos. Ett riktigt litet naturparadis nära storstaden.

Det kan också varmt rekommenderas att avsätta gott om tid till att besöka det kända Louvre Abu Dhabi Museum. Byggnaden som är ett konstverk i sig och har inomhus massor att erbjuda sina besökare med mängder av spännande samlingar och utställningar för både barn och vuxna. Här finns en hel avdelning som vänder sig till barn. Söker du fler storstadsupplevelser så kan du på en resa till Abu Dhabi även passa på att besöka Dubai som bara ligger en och en halv timmes körning längre upp längs kusten.

Sist men inte minst så har du perfekta möjligheter att kombinera avkopplande strandliv med sightseeing på din resa till Abu Dhabi. Den kilometerlånga stranden har fin sand och ett turkosblått, långgrunt vatten. Här är det lätt att hitta sin egen plats på den mjuka sanden och längs strandpromenaden finns det massor av ställen att ta sig en förfriskning.

Så bokar du billiga resor till Abu Dhabi

I sökmotorn här på sidan kan du lätt boka en billig resa till Abu Dhabi som en paketresa eller så kan du välja att boka "enbart hotell". Om du bokar ett paket - det vill säga både flygbiljett och hotellövernattning - här på Solfaktor så täcks du automatiskt av resegaranti.

Vi hittar de billigaste flygbiljetterna åt dig vilket även inkluderar avgångar med lågprisbolag liksom att vi söker priser på hotell av alla typer så att du snabbt kan hitta de bästa priserna på hotell som passar dina önskemål.

Resor till Förenade Arabemiraten

Läs mer om Förenade Arabemiraten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Förenade Arabemiraten här

Hotell i Abu Dhabi

Populära hotell i Abu Dhabi

Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi
9,7
Fantastiskt
6340 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi
9,4
Fantastiskt
2307 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi
8,1
Mycket bra
3929 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)