Resor till Dubai

Dubai är den största av de sju arabiska emiraterna. Här finns en blandning av spektakulära skyskrapor, konstgjorda öar och ett suveränt utbud när det gäller shopping. Dubai är modernt men den islamiska och arabiska kulturen präglar såväl arkitektur och mat som musik och livsstil.

I Dubai ligger världens högsta byggnad, Burj Khalifa på 828 meter (än så länge) och här finns en stor inomhus-skidbacke i shoppingcentret Mall of Emirates. Här finns den ikoniska och konstgjort byggda ön The Palm som från luften och på kartan ser ut som en palm, och här finns lyxiga semesteranläggningar samtidigt som staden är fullpackat med bra restauranger. Detta är en gourmetstad med ett stort utbud av spännande restauranger med mat från hela världen. Det är värt att påpeka att servering av alkohol sker i anknytning till hotellen och att Förenade arabemiraten är ett muslimskt land och att besökare bör respektera lokala normer och regler.

Dubai är en modern och spännande stad med hög standard, fina stränder och trevlig gästfrihet. Men det är också en storstad med stora avstånd mellan stadsdelarna. Trafiken kan tidvis vara ganska hektisk och det tar tid att ta sig runt i staden. Dubai Metro är en helautomatisk förarlös tunnelbana som tar ding bort från den växande trafiken. Annars finns taxi och bussar.

Oavsett om du väljer att shoppa i någon av de stora shoppingentren eller i någon av de gamla arabiska basarerna i stadsdelen Bur Dubai och Deira finns det något för alla. Dubai är också ett guldmecka och priserna är väsentligt lägre än i Skandinavien.

Väldigt förenklat kan Dubai delas in i två huvudområden: Dubai City, som inte ligger så långt från flygplatsen, och den gamla stadsdelen med marknader och Dubai Creek där många i lokalbefolkningen bor. Lite utanför centrum ligger Jumeirah Beach, den berömda stranden som sträcker sig längs den arabiska gulfen, och här finns flera välkända hotell. Här är det också bäst att bo om det är sol och bad som är viktigast och det är ett bra val för barnfamiljer.

Vem passar detta resmål för?

Dubai är en typisk turistdestinationer där man finner det mesta för en veckas semester, eller en långweekend på 4-5 dagar. Här finns något för alla. Dubai är en spännande blandning av exotiskt storstadsliv och strandliv.

När är det bäst att åka hit?

Dubai har i praktiken inga årstiden, vädret är konstant varmt och torrt. Temperaturen varierar dock ifråga om hur varmt det är och perioden maj till september brukar de flesta européer tycka är i varmaste laget då det nästan inte faller en droppe regn. Vinterhalvåret är betydligt mer behagligt.

Resor till Förenade Arabemiraten

Läs mer om Förenade Arabemiraten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Förenade Arabemiraten här

Hotell i Dubai

Populära hotell i Dubai

Förenade Arabemiraten, Dubai
8,5
Mycket bra
7529 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Dubai
9,3
Fantastiskt
3948 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Dubai
9,3
Fantastiskt
380 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)