Resor till Tallinn

Tallinn är huvudstad och den största hamnstaden i Estland. Staden ligger söder om Helsingfors och längst norrut på den baltiska halvön. Det är ett charmigt resmål som kombinerar medeltida historia med modern charm. På en resa till Tallinn kan du se fram emot att få uppleva en stad som lyckas kombinera gammal medeltida charm med modern arkitektur. Boka en billig resa till Tallinn med Solfaktor redan idag.

Attraktioner och sevärdheter i Tallinn

Tallinn har en rad historiska sevärdheter och kulturella skatter att bjuda på. Den gamla stadsdelen finns med på UNESCOs världsarvslista och är känd för sin välbevarade medeltida arkitektur. Här kan du vandra på kullerstensgator där du bland annat passerar Tallins domkyrka och det imponerande rådhuset på Rådhustorget. Under den första veckan i juli varje år, förvandlas Rådhusplatsen och området runt St. Nikolai-kyrkan till en blomstrande Hansastad i samband med medeltidsdagarna i Tallinn - en kul upplevelser både för barn och vuxna. Här kan du besöka olika medeltida verkstäder och delta i tävlingar som är tidsenliga för medeltiden, såsom bågskytte. 

 Staden har också ett fint urval konst- och kulturmuseum, som exempelvis Estlands Nationalmuseum där du kan lära dig mer om landets kultur och historia. Du kan också ta turen till Toompea-höjden för att njuta av en panoramautsikt över staden.

Vill du ta en paus från stadslivet i Tallinn, eller bara slappna av efter en lång natt på dansgolvet, kan du besöka en av alla stränder som ligger inom räckvidd från centrum. En av de mest populära av dessa, är Pirita-stranden som ligger sju kilometer österut. Du kan hoppa på en buss från Tallinns centrum och ut till stranden, eller hyra en cykel och följa kustpromenaden hela vägen. Vid den två kilometer långa sandstranden, som ligger skyddad bakom höga träd, finns både omklädningsrum, strandbarer, kiosker och lekplatser. För barnfamiljer som besöker Tallinn, är Kakumäe-stranden, som ligger på motsatt sida staden ett bra alternativ. Den är mindre, men också lugnare och mer långgrund än Pirita-stranden. Här finns också lekplatser.

I den gamla stadsdelen står den estländska matkulturen stark och du hittar många lokala restauranger som serverar traditionella rätter. I tillägg till den lokala kulturen har Tallin också ett bra urval internationella restauranger med mer modern prägel. Du hittar en rad barer och nattklubbar i Tallinn och utelivet är känt för att vara livligt. I den gamla stadsdelen råder en mer avslappnad atmosfär med pubar och vinbarer, men du kan också hitta en del undergroundbarer med livlig stämning. I området runt Viru Gate och Telliskivi hittar du flera trendiga nattklubbar.

Julmarknader och julshopping i Tallinn

Få platser erbjuder en så härlig atmosfär när det kommer till julhandel, som Tallinn. Estlands huvudstad kan stoltsera med julstämning på kullerstensgatorna, vackra juldekorationer och en vacker arkitektur som omger det hela. Tallinns mest kända julmarknad arrangeras på Raekoja Plats (Rådhustorget). Du kan börja din julshopping i Tallinn redan den 1:e december och de håller öppet till efter nyår. Här hittar du ett brett urval lokala produkter och tusentals juleljus. Den rätta stämningen hittar du under julhandeln i Tallinn.

Flyg och hotell i Tallinn

Du tar dig enkelt till Tallinn med direktflyg från flygplatserna i Sverige och Danmark. Väl framme hittar du flera olika typer av övernattningsmöjligheter. Här kan du bo både på större hotell med flera faciliteter, samt på mindre boutiquehotell med mysig atmosfär. Oavsett vad du har för preferenser hittar du alternativet hos oss. Boka en billig resa till Tallinn och Estland med Solfaktor redan idag.

 

Resor till Estland

Läs mer om Estland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Estland här

Hotell i Tallinn

Populära hotell i Tallinn

Estland, Tallinn
9,0
Fantastiskt
1719 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 1.9 km
  • Internet/Wi-Fi
Estland, Tallinn
8,0
Mycket bra
1015 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Estland, Tallinn
8,7
Mycket bra
2855 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Internet/Wi-Fi