Resor till Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah ligger i den norra delen av den arabiska halvön, cirka 45 minuter från Dubai International Aireport. Den är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten [[/ Emirates]].

Ras al Khaimah har det mest varierande landskapet av de sju emiraten.

Från sandstränder med kristallklart vatten i Persiska viken sträcker sig regionen inåt med frodig jordbruksmark och smälter sedan in i öknen med röd sand och hamnar i en majestätisk bergskedja. För de som njuter av sol och värme, magnifika faciliteter och spännande utflykter är Ras Al Khaimah platsen att åka till.

Du kan delta i en rad olika aktiviteter i Ras al Khaimah. Här hittar du många spännande turer som täcker allt från bergsäventyr, vildmarkscamping till golf och dykning. Dessutom konstateras att “Land of Pearls” är väl värt ett besök. Här kan du se hela den fascinerande pärlproduktionen, från verkstad till “ostronets mun”. Rams är en liten kuststad som är känt för sina pärldykare. Om önskan att shoppa skulle tränga sig på, rekommenderas en av de stora, tysta köpcentrum där du kan handla till ett rimligt pris. Dessutom kommer ett besök på en av de stora arabiska marknaderna vara en trevlig och exotisk upplevelse.

Emiratet är också känt för sina otroliga spa-anläggningar. Du hittar dem både på hotell längs kusten och i inlandet. “Grädden på moset” är fortfarande ett besök till de varma källorna i Khatt där du kan ta avkopplande och terapeutiska bad.

I Ras al Khaimah har de genom arkeologiska utgrävningar hittat bosättningar tillbaka till 3000 f.Kr. Du har möjlighet att bekanta dig med lokal historia genom museer och utflykter till de historiska platserna.

Resor till Förenade Arabemiraten

Läs mer om Förenade Arabemiraten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Förenade Arabemiraten här

Hotell i Ras Al Khaimah

Populära hotell i Ras Al Khaimah

Förenade Arabemiraten, Ras Al Khaimah
8,5
Mycket bra
4077 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Ras Al Khaimah
7,6
Bra
2824 omdömen
  • Närmaste flygplats: 96 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Förenade Arabemiraten, Ras Al Khaimah
8,8
Mycket bra
13268 omdömen
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)