Billiga Charter-Resor

Hos Solfaktor hittar du billiga resor till dina favoritresmål under söderns sol - och i resten av världen. Vi erbjuder resor som är anpassade efter dina behov med valfri reslängd och valfritt avresedatum. Hitta din perfekta charterresa eller bygg själv din resa här!

Vad kan vara bättre än en vecka eller två med benen i horisontalläge, massor av D-vitaminer och läcker mat på lokala strandrestauranger? Hos Solfaktor kan allt detta gå i uppfyllelse och du kan resa i stort sett precis dit du själv vill, för en billig penning och med full resegaranti. Detta är den nya typen av charterresor där man inte springer runt i flock mot samma mål utan själv sätter samman charterresan efter egna behov och önskemål.

Solfaktor är en online resebyrå som sätter en ära i att hitta de bästa priserna på en chartersemester och på storstadsresor till spännande resmål över hela världen. Varje dag gör vi tusentals sökningar hos flygbolag, hotell och andra resebyråer för att hitta de billigaste charterresorna åt våra många gäster i hela Norden. Som medlem av den norska Resegarantifonden ger vi dig precis lika stor trygghet och säkerhet som om du bokar genom en traditionell researrangör - bare till ett helt annat pris!

Vad är en charterresa?

Historiskt sett har en charterresa i svenska ögon varit en färdig paketresa söderut med transport, inkvartering och vanligtvis med en reseledare som hjälpt till att göra resan så smidig som möjligt. Det har varit fasta avresedatum - ofta på lördagar - och fast reslängd på 7 eller 14 dagar så att man kom hem igen på lördagen. Dagens moderna resenärer vill emellertid ha mer flexibilitet och därför är de "nya" charterresorna anpassade till den tid som våra gäster vill resa, under kortare eller längre tid, på specifika datum och med mycket större frihet att göra vad man har lust med medan man befinner sig på resmålet.

När är charterresor billigast?

Den stora frågan är alltid när man kan få de billigaste charterresorna men svaret på den frågan är komplext. Hos de traditionella resebyråerna finns det fortlöpande erbjudanden om sista-minuten resor och restplatser men ofta i mycket begränsad omfattning. Vill du hitta en billig charterresa där du har tid att se fram emot resan så ska du boka i god tid - gärna minst 4 månader i förväg - då hittar du ofta "boka-tidigt" rabatter på många hotell. Samtidigt är det ofta då som flygbiljetterna också är som billigast eftersom flygbolagen försöker sälja en kritisk mängd säten. När det gäller avresor så hittar man de billigaste charterresorna utanför den stora reseperioden som sträcker sig från starten av juli till mitten av augusti.