Resor till Mauritius

Mauritius är en paradisö känd för sin höga hotellstandard, sin exceptionella servicenivå och några av världens bästa stränder. Mauritius har ett rikt undervattensliv med fantastiska dyk- och snorklingsmöjligheter.

Mauritius ligger i Indiska oceanen, öster om den afrikanska kontinenten och söder om Ekvatorn och bara namnet ger associationer till paradisstränder, svajande palmer och kristallklart badvatten. Mauritius var under brittiskt styre fram till 1968 och är idag ett självständigt land och en speciell smältdeg av kulturer och religioner med impulser från både Europa, Afrika, Kina och Indien. Officiella språk är engelska, franska och creole.

På Mauritius är det vänstertrafik och vägarna kan vara både smala och krokiga. Bussutbudet är begränsat och tåglinjerna har inte varit i drift sedan mitten av femtitalet. Det kan vara värt att ordna transfer från flygplatsen på förhand om man inte planerar att hyra bil. Det mesta att se och uppleva på Mauritius kan man göra under en dag och det enklaste är att ta hjälp av hotellet för att hyra en guide med bil eller själv avtala med en taxichaufför.

Mauritius är känt för sin höga standard på hotellen och sin exceptionella servicemedvetna personal. På de 4- och 5-stjärniga hotellen har de anställda ofta många års utbildning och hotellen konkurrerar hårt om att erbjuda bästa möjliga service till gästerna. Servicen är varm och personlig och du skäms bort med bästa möjliga komfort. Detta är naturligtvis inte gratis och i högsäsong kan priserna på de bästa hotellen vara mycket höga. Det byggs hela tiden fler hotell på Mauritius men också billigare hotell och lägenhetskomplex. Vill man bo billigt och kunna ha möjlighet att laga sin egen mat är det en bra ide att bo i närheten av semesterorten Grand Baie.

Den internationella flygplatsen i Mauritius ligger söder på ön och det tar omkring 90 minuter att köra från öns nordsida om man bokat hotell där. Det finns dagliga avgångar till flera städer i Europa och Mellanöstern med bra förbindelser vidare till Skandinavien.

De flesta som reser till Mauritius bokar en paketresa från en av charterarrangörerna eller en resebyrå, inte minst då det ofta är möjligt att få bra bröllopsrabatter på paketresor. Men det är också enkelt att boka flyg och hotell på egen hand och det ger större flexibilitet och möjlighet att bo på olika hotell under vistelsen och på det sättet skräddarsy sin egen resa.

Vem passar detta resmål för?

Många tänker kanske att Mauritius är en tråkig ö som huvudsakligen lockar par och bröllopsresenärer men ön passar också utmärkt för familjer då stränderna är mycket barnvänliga och det är liten tidsskillnad. Det finns inte heller några farliga djur på Mauritius och sjukhusvåren håller god standard. Även om ön har några turistområden med butiker, restauranger och några få barer väljer de flesta att bo på ett hotell med måltider inkluderade då prisnivån är hög. Mauritius är inte ett utpräglat resmål för backpackers eller turister på jakt efter ett pulserande uteliv.

När är det bäst att resa hit?

Mauritius har högsäsong från oktober till april med tropiskt väder, hög luftfuktighet och solsäkra dagar. Det är värt att notera att ön ligger i cyklonbältet och i januari-februari händer det att cykloner för med sig regn och oväder, även om ön kanske inte drabbas av själva cyklonen. Från maj till september är klimatet på Mauritius något kyligare men det är fortsatt varmt. Dagstemperaturerna i juli ligger t.ex. på 22-25 grader. Under denna period är hotellen billigare och man kan göra resefynd.

Hotell på Mauritius

Populära hotell på Mauritius

Mauritius , Flic en Flac
9,5
Fantastiskt
839 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Mauritius , Black River
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Mauritius , Anse La Raie
9,7
Fantastiskt
388 omdömen
  • Närmaste flygplats: 71 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi