Resor till Lido di Camaiore

Mellan Apenninerna och det Tyrrenska Havet utanför Toscana, ligger ett område som kallas Versilia. Det är ett fantastiskt område för dig som älskar sol, bad, långa stränder och händelserika kvällar. Området sträcker sig över 160 kilometer längs kusten, och inkluderar både fashionabla Forte dei Marmi och karnevalstaden Viareggio – och mitt emellan dessa två hittar vi Lido di Camaiore, som bjuder på ett vackert antikt centrum omringat av hav och kullar.

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Lido di Camaiore och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Sol, bad och stränder så långt ögat kan nå

Det är ingen hemlighet att det stora dragplåstret i Lido di Camaiore är all stränder som lockar med gyllene sand och ett varmt hav på sommaren. Västra Italien är uppe i Ligurien känd för sina klippiga bukter och vikar, men här nere i Toscana är dessa klippor utbytta mot fin sand som sträcker sig så längt ögat kan nå. Stranden i Lido di Camaiore kantas av en strandpromenad full av privata bad (lidi), restauranger och caféer – som på kvällar och nätter ofta står för festen. Platsen är perfekt för en badsemester med familjen, då här finns gott om plats för barnen att leka, men likaså tillsammans med vännerna, då det aldrig är långt tills du befinner dig i händelsernas centrum.

På promenad i centrum

Även om stränderna är den främsta samlingsplatsen på en semester i Lido di Camaiore, så finns det mer att göra i staden, än att sola och bada hela dagen lång. Det bästa sättet att lära känna Lido di Camaiore, är att ta en promenad – fare una passeggiata som italienarna själv säger – i stadens centrum. Här koncentreras händelserna framförallt runt gatan Via di Mezzo, som kantas av restauranger, affärer, hantverksbutiker och delikatessaffärer med lokala produkter (missa inte att prova kakan la scarpaccia och en den lokala rätten tordelli).

Ungefär mitt på Via di Mezzi, ligger Piaza San Bernardino och den majestätiska kyrkan St. Anna Assunta, vilken dateras tillbaka till 1700-talet. Tittar du norrut, kan du skåda Porta San Pietro, den enda porten av fyra ursprungliga, som finns kvar och vittnar om att Lido di Camaiore en gång i tiden var omringad av en stadsmur. Promenerar du vidare, kommer du så småningom till området som kallas Prado. Här kan du både besöka kyrkan San Vincenzo, samt teatern Teatro dell’Olivo, vilken är en av de äldsta i området.

Transport

Flyg
Flygplatsen närmast Lido di Camaiore, är Pisa Galileo Galilei International Airport, vilken ligger endast 25 kilometer från staden. Från flygplatsen kan du ta busslinje E25 mot Pietrasanta (med bussbolaget Compagnia CTT NORD – VAIBUS) vilken stannar i Lido di Camaiore. Resan tar cirka en timme.

Tåg
Från de flesta större städerna i Italien kan du ta en kombination av snabbtåg/regionaltåget för att nå Lido di Camaiore. Stig av på den större stationen i Viareggio och åk därifrån vidare till Lido di Camaiore med taxi eller buss.

Hyrbil
Bil går att hyra på flygplatserna och de flesta större städerna, och är det bästa sättet att vara helt fri på semestern. Vägnätet i denna del av Italien är mycket bra, och du kan köra på motorväg nästan hela vägen fram till Lido di Camaiore.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lido di Camaiore