Resor till Lazio

Alla vägar leder till Rom. Boka resor till Lazio online - inkl. flyg, hyrbil och semesterbostad.

När du reser till Lazio får det allt det bästa från mellersta Italien på en och samma gång - från vackra stränder, till betagande ruiner och storstadspuls. Med bra flygförbindelser är Lazio en av de mest tillgängliga regionerna i Italien, och den väntar bara på att bli utforskad.

Regionen Lazio är absolut värd ett besök. Här ligger huvudstaden Rom, Lazios största attraktion som i årtusende har präglat regionens liv. Det finns långa kuststräckor med vita sandstränder, frodiga dalar vid Appenniner-bergen, vindistrikt samt öarna Ponza, Zannone och Palmarola.

Rom kombinerat med...

Lazio, denna sköna region i centrala Italien som förutom romarnas högborg Rom har så mycket att erbjuda. Förutom ett imponerande arv från både romarriket och medeltiden, bjuder den även på små och stora städer.

Men regionen är också känd för sina många mindre och idylliska sjöar, mjuka kullar, vackra berg och härliga sandstränder i den sydliga delen av regionen eller omkring området Anzio.

Om man vill uppleva och se de intressanta fornlämningarna från det romerska imperium kombinerat med en god badsemester eller bara Rom och dess fantastiska stämning är Lazio stället man ska besöka.

Det autentiska Italien

Om du letar efter charmiga städer utan någon annan trängsel än den från den lokala befolkningen eller om du längtar efter det lite historiskt slitna som hör till det autentiska Italien och värdesätter varm och familjär gästfrihet framför modern hotellkomfort så finner du det helt säkert i Lazio.

Det finns kanske inte någon uppvärmd pool eller aircondition, det talas kanske inte engelska i receptionen och på stans restaurang har de inte ens en meny - men om du vågar dig på äventyret så gå på upptäcktsfärd i det som vi anser vara det autentiska Lazio, bortom de vanliga turiststråken.

Semester i Villa

I Lazio finns även möjligheten att uppfylla drömmen om att vara herre på täppan i en egen villa. Vi har förstås ett blygsamt utbud av privata villor i Lazio men de har gemensamt att man inte ska dela varken poolen eller trädgården med någon annan. Nyckelordet är, med andra ord, privatliv!

Med egen villa sitter man ofta med trumf på handen då man kan slappa i omgivningar som lovar 100% privatliv samtidigt som man kan njuta av Lazios överraskande utbud av upplevelser. I egen villa har man också fördelen att om man reser med rätt antal personer som svarar till villans kapacitet så blir inte det samlade priset högre än om man bokar ett klassiskt semestercenter eller lägenhetskomplex.

Mer information till din resa till Lazio

Lazio ligger i den centrala delen av Italien, omgiven av regionerna Toscana, Umbrien och Marche i norr, Abruzzo och Molise i öst samt Campania och det Tyrrenska havet i väst. Regionen har nästan 6 miljoner invånare, och är därmed den region i Italien mest näst flest invånare.

Lazio består framförallt av platt och backig terräng, med mindre bergrika områden i de södra och östra delarna av regionen, men erbjuder också på massor av möjligheter till sol, strand och badsemester, bland annat runt Anzio, där sandstränderna är många, och den låga havsbottnen för platsen ideal till barnfamiljer. Också i badorten Terracina finns en härligt lång sandstrand. Regionen är också full av naturparker, t.ex. parkerna Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso samt Parco Naturale Monti Simbruini, som alla bjuder in till vandringsturer (eller trekking) och stora naturupplevelser.

Men, de allra största attraktionerna i Lazio är regionens alla historiska städer. Bland de mest intressanta hittas Tarquinia, som bland annat bjuder på etruskiska freskos; Terracina, som har vackra sandstränder, massor av stämning och ett vackert torg; Ostia Antica, som bär många spår från romartiden; Sperlonga, som både är en strålande badort och en av Italiens vackraste medeltidsstäder; samt Gaeta, som imponerar med sitt normand-slott och rika historia.

Stjärnan bland dem alla, är naturligtvis huvudstaden Rom, som bjuder på enastående kulturarv, men också på charm och folklighet. Här kan du bland annat uppleva Vatikanstaten med Peterskyrkan och Vatikanmuseerna, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Fontana di Trevi, Den Spanska Trappan, Piazza Navona, Engelsborg - och många, många fler enastående sevärdheter.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål i Lazio

Populära hotell i Lazio

Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Rom

Listan över Lazios alla städer är mycket lång. Om man fokuserar på den historiska rikedomen från romartiden kan man självklart inte undvika att nämna Rom. Rom är storslaget på många sätt. Atmosfären är unik. Piazzor (torg), caféer, restauranger, spännande butiker och den historiska närvaron bidrar alltihop till att göra Rom till en fantastisk stad!

Tarquinia och Terracina

Av andra spännande och vackra städer bör Tarquinia nämnas som bjuder på etruskiska freskomålningar, palats och vackra lantliga omgivningar. Terracina mot söder har vackra sandstränder, massor av stämning och en vacker stadskärna.

Ostia Antica, Sperlonga, Gaeta, osv.

Ostia Antica är också värd ett besök då staden är rik på monument från romartiden. Mindre städer som Sperlonga, Gaeta, Minturno med den romerska teatern är också intressant för den kombinerar stämning, historia och hav på ett härligt sätt. Viterbo i den nordliga och mer centrala delen av regionen är också en bra utflyktsmöjlighet. Frascati med sina vinmarker är också värd ett besök.

Vad tycker gästerna om i Lazio?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 14 recensioner