Resor till Lazio

Ta turen till regionen Lazio i Italien. Upplev den unika kombinationen av världsberömda monument, arkeologiska skatter, natursköna landskap, fantastisk matkultur och inte minst Rom. Boka en billig resa till Lazio med Solfaktor.

Lazio som resmål

Lazio är en region i Italien som ligger mellan det Tyrrenska havet och Apenninerna. I denna region ligger Italiens huvudstad och största stad, Rom. som rymmer över hälften av regionens invånare. Staden lockar till sig ett stort antal turister från hela världen året om, men Lazio har också många andra bortglömda pärlor som är värda att besöka. Resmålet passar både familjer som reser med barn, par, vänner och dig som reser ensam. 

Attraktioner och aktiviteter i Lazio

Lazio bjuder på ett stort urval attraktioner och aktiviteter. Om du väljer att starta turen i Rom, kan du uppleva ikoniska landmärken som Colosseum, Forum Romanum och Fontana di Trevi. Staden huserar också världsberömda arkeologiska skatter som ger dig en djup inblick i Italiens historia. Besöka Vatikanstaten som ligger i Rom och upplev en av världens mest imponerande religiösa byggnader, Peterskykan, samt Vatikanmuseerna som huserar imponerande samlingar konstverk och historiska skatter. Tar du dig från Rom till kusten, kan du besöka de välbevarade ruinerna i Ostia Antica, en gammal romersk hamnstad som ligger cirka en timmes bilfärd från Rom och ger en fin inblick i det dagliga livet i antikens Rom.

Det är också värt att ta turen till den pittoreska landsorten Tivoli som ligger en knapp timmes bilfärd från Rom. Staden är känd för sina vackra byggnader, som Villa d'Este med en stor vacker park med fontäner. Eller Kejsare Hadrianus sommarpalats, Villa Adriana, från 100-talet. Båda byggnader finns med på UNESCOs världsarvslista. 

Knappt två timmars bilfärd norr om Rom ligger Bolsenasjön som är perfekt för avslappnande båtturer och badliv. I närheten ligger den imponerande landsorten Cività de Bagnoregio som är känd för sin position på toppen av en platå med utsikt över dalen Tiber. Den omtalas ofta som den döende staden på grund av dess ökande risk för att bli helt ödelagd. Söker du en aktiv semester kand u ta turen till Abruzzo nationalpark i Apenninerna söder om Rom. Detta är en ideal plats för vandringar i vacker natur med mycket djurliv.

När är det bäst att resa till Lazio?

Sommaren är högsäsong för turism i Lazio. Under denna period kan du njuta av långa, soliga dagar och temperaturer som ofta stiger över 30 grader, framförallt i juli och augusti. Våren och hösten är också vackra tidpunkter att besöka Lazio på, framförallt om du önskar undvika de större folkmängderna och den intensiva sommarvärmen. Under dessa perioder är det perfekt att åka på sightseeing och utöva aktiviteter i naturen. Vintern är lågsäsong i Lazio med milda vintrar längs kusten, men med möjlighet för snö i fjällområdena. Under denna period kan du göra klipp på både flyg och hotell, och det är en fin period att utforska Roms historiska attraktioner utan stora folkmängder. 

Matupplevelser och uteliv i Lazio

Italien är världskänt för sin matkultur och hela Lazio bjuder på autentiska, italienska smaker. Här kan du njuta av rätter som är lagade med noga utvalda, lokala råvaror såsom grönsaker i säsong, örter, lokala ostar och förstaklassens olivolja. Pasta spelar en central roll i Italien och i Lazios matkultur. Från den klassiska spaghetti alla carbonara till den tomatbaserade bucatini all'amatriciana. Lazio är också känd för sina mejeriprodukter, framförallt pecorinoosten som är gjord av fårmjölk och ger en karaktäristisk smak till många lokala rätter. Du kommer självklart också kunna njuta av en italiensk pizza på din semester till Lazio.

Italien är känd för sina lokala viner och regionen Lazio är en stor producent av båda vita och röda viner. Här kan du följa med på vinprovning på vingårdar eller prova lokala viner som ofta höjer smakerna i måltiden på restauranger.

Utelivet i hela Lazio är centrerat runt huvudstaden Rom, där det råder ett pulserande nattliv. Här hittar du ett mångfald av barer, nattklubbar och kulturella arrangemang som ger dig möjlighet att njuta av de långa kvällarna på uteserveringar eller dans till de arla morgontimmarna.

Flyg och hotell i Lazio

Det är enkelt att flyga till Lazio från Sverige. Flera flygplatser i Sverige och Danmark har direktflyg till Roma Fiumicino Flygplats (FCO). När du ankommer till Italien och ska vidare till din destination i Lazio finns flera transportmöjligheter beroende på var du ska. Till Roms centrum kan du både ta tåg, buss eller taxi. Det går också regionaltåg till andra platser i regionen. Önskar du mer flexibilitet kan du överväga att hyra en bil för att enklare ta dig runt till andra delar av regionen.

Det finns ett brett urval övernattningsplatser i Lazio, oavsett om du ska till Rom, utforska bergen eller besöka den vackra kustlinjen. Här kan du välja mellan stora All Inclusive-hotell, mysiga B&B och kända hotellkedjor. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller om du vill boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil inkluderad. Oavsett vad dina preferenser är, kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Lazio och ItalienResor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål i Lazio

Populära hotell i Lazio

Italien, Lazio, Rom
8,8
Mycket bra
674 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Lazio, Gaeta
8,9
Mycket bra
864 omdömen
  • Närmaste flygplats: 160 km
  • Närmaste strand: ca. 260 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lazio, Rom
9,1
Fantastiskt
91 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Lazio?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 112 recensioner