Lyxhotell

Lyx är faktiskt ett flytande begrepp, för det är väldigt individuellt vad en person uppfattar som lyxigt. Inom hotellbranschen finns det dock vissa standarder som du som gäst kan och bör förvänta dig av en vistelse på ett lyxhotell – bland annat rummets standard, servicenivån från personalen, utbudet av faciliteter och ofta även den gastronomiska kvaliteten.

Som sagt, det finns en hel del hotell runt om i världen som menar att de är ett lyxhotell. Men vi håller inte alltid med om deras påstående. För det kräver och borde krävas något alldeles speciellt för att vara med i "lyxligan".

Därför har vi på Solfaktor valt att handplocka de hotell som vi tror kan ingå i temat 'lyxhotell'. Kriterierna är att det i grunden ska vara ett 5-stjärnigt hotell (med några få undantag 4-stjärnigt), och dessutom ska gästbetygen och de allmänna recensionerna ligga i topp med ett minimum 4,5 av 5 möjliga på Tripadvisor och så vidare.

Som redan nämnt är det väldigt individuellt vad du tycker är lyxigt, men vi är säkra på att du på Solfaktor kan hitta ett lyxhotell som passar dina önskemål och behov, och med hjälp av filtreringen i sökmotorn kan du enkelt och snabbt hitta din nästa drömsemester.

Utvalda resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Destinationer och hoteller